Община Ловеч продължава премахването на изоставените по улиците коли

  • 08 август 2023 16:48

  • 891
  • 0
Община Ловеч продължава премахването на изоставените по улиците коли
© Община Ловеч
Слушай новината Слушай новината

Община Ловеч продължава да премахва изоставени по улиците превозни средства, като първо изпраща уведомителни писма за доброволно преместване.

От началото на 2023 г. са получени 7 сигнални писма от ОДМВР Ловеч и РУ – Ловеч, за вдигане на общо 48 бр. пътни превозни средства (ППС), излезли от употреба. Това става ясно от докладна записка на Цветозар Цанков, началник отдел „Контрол и сигурност“, до кмета Корнелия Маринова.

До 8 август 2023 г. са премахнати 26 бр. ППС, 4 бр. с платена гражданска отговорност и преминали годишен технически преглед. Работата по премахването на останалите продължава.

Процесът се затруднява поради факта, че някои от автомобилите са без регистрационни табели и трудно се установява кой е собственик. Други пък в момента не живеят на територията на общината.

Служителите са работили по извозването на един товарен автомобил на ул. „Стефан Караджа“ в Ловеч. В село Хлевене са премахнати 9 бр. автомобила, в селата Йоглав и Смочан – по 1 бр., от местността Синан тепе – 2 бр. автомобили.

Обявени са две нови защитени територии - "Цочов вир" и "Лилов вир" в област Ловеч

В кв. „Дикисана“ и Гарата има 2 бр. изоставени автомобили, по които се работи за премахването им. В кв. „Гозница“ и кв. „Продимчец“ има 9 бр. изоставени автомобила, от които 5 са премахнати, по другите се работи за премахването им.

По улиците „Черно море“, „Велики Преслав“, „Бяло море“, ул. „Търговска“, ул. „Княз Имеретински“ и ж.к. „Червен Бряг“ има 15 бр. автомобила. От тях 5 бр. автомобила са премахнати, 3 бр. автомобили са с платена гражданска отговорност, а на 7 бр. им тече предизвестие за доброволно премахване.

Отделно на ул. “Черно море“ и ж.к. „Младост“ има други 8 бр. изоставени автомобили - единият е премахнат, по другите се работи за премахването им.

Община Ловеч обръща внимание на собствениците на изоставени автомобили, че трябва да ги предадат на вторични суровини или да ги паркират върху имот, тяхна собственост. Използването на обществени площи за тази цел е недопустимо. Община Ловеч ще продължи дейностите по премахването на изоставените автомобили. В тази посока се работи още от 2017 година, съобщиха от пресцентъра на общината.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
891 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини