Деца с увреждания се включиха в облагородяването на парк „Простор“ в Кърджали

  • 04 август 2023 14:19

  • 239
  • 0
Деца с увреждания се включиха в облагородяването на парк „Простор“ в Кърджали
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Деца с увреждания от Дневен център „Надежда“ се включиха в облагородяването и създаването на приветлива среда в парк „Простор“ в Кърджали. 

С четка в ръка и заедно със своите ръководители, те поставиха началото на новообособената „Алея на влюбените“ в парка. Пространството включва алея и няколко стъпала, реставрирани от поддържащото парка общинско предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“. Стъпалата ще бъдат боядисани във весели цветове. По алеята ще бъдат поставени пейки и люлка за двама. 

Щастливи сме, че от Дневен център „Надежда“ приеха и станаха част от нашата идея, защото когато участват деца, резултатът накрая е много по-интересен и свеж. Имаме и идеята да направим парк „Простор“ приятел на хората с увреждания чрез различни инициативи, свързани с облагородяване и обособяване на зони с игри, в които и те могат да участват, каза Шенай Мехмедали, управител на общинското предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“. 

Започва инициативата "Зелени библиотеки" в парковете на София

Тя допълни, че не за първи път деца се включват в облагородяването и освежаването на парка и припомни изрисуваните от ученици в града детско влакче, тунел от детската железница и паметника в един от кътовете на „Простор“.

Идеята за включването на различни общности и различни хора в облагородяването на парка е да се види, че общината е собственик на тези територии, но тези територии са на всички и знаейки, че в облагородяването и поддържането участват различен тип хора, гражданите стават малко по-отговорни, каза още Шенай Мехмедали.

След няколко дни в парка ще има друга акция, която ще е съвместна с Българския Червен кръст (БЧК). На 12 август, когато е Международният ден на младежта, част от централната алея в парк „Простор“ ще бъде изрисувана с боя, ще се играят с добре познати детски игри от близкото минало като дама, куци крак, лабиринти, пише БТА.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини