Водещите новини! Съдийката Гьонева не е декларирала средства, има 5 кредита. Рязалият момичето е „клиент“ на правосъдието с 2 мерки за побой (и още…)

  • 31 юли 2023 19:12

  • 5400
  • 0
Водещите новини! Съдийката Гьонева не е декларирала средства, има 5 кредита. Рязалият момичето е „клиент“ на правосъдието с 2 мерки за побой (и още…)
© Facebook/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 31 юли   

 

Вече стана ясно, че садистът Георги Николаев е и рецидивист, осъждан на пробация в началото на годината с две мерки и отново за побой и пак за „лека телесна повреда“, казаха запознати.

Любопитен факт е, че съдия Татяна Гьонева, не е декларирала парични средства и банкови сметка. Теглила е обаче 5 кредита: ипотечен, два потребителски, овърдрафт и разполага с кредитна карта. Съдийката дължи 90 хиляди лева.

Съдийката Гьонева, освободила касапина Георги, е била наказвана дисциплинарно

***

Множеството се събра пред съдебната палата в Стара Загора, откъдето е жертвата на атаката с макетно ножче. Хората започнаха да се събират час преди официално обявеното начало на демонстрацията, предаде БНТ.

Бащата на обезобразеното момиче каза, че тя благодари на хората за подкрепата, която е неочаквана.

Цяла България излезе на протест срещу насилието, обезобразеното момиче благодари за подкрепата

***

Многолюден протест в подкрепа на обезобразеното момиче от Стара Загора се провежда пред Съдебната палата в София, предаде репортер на Novini.bg. На демонстрацията са издигнати плакати с надписи "Нито една повече", "Утре може да съм аз!", "Не искам държава със средна фашистка повреда", "Насилниците в затвора! Искаме ефективни присъди!" и др. Чуват се и скандирания "Нито една повече".

София на протест срещу насилието и в подкрепа на момичето от Стара Загора

***

Адвокатите на обвиняемия Валентин Димитров и Петко Кънев са поискали отвод на съдията по делото Тодор Минов, съобщи пред журналисти адвокат Кънев. 

Като причина те са изтъкнали, че той е гледал първата мярка за неотклонение на Г.Г. Съдията е посочил, че процедурата не е необходима. Кънев коментира още, че защитата ще обжалва взетата мярка за неотклонение.

Оставиха в ареста Георги, обвинен за обезобразяването на 18-годишно момиче

***

Защитата на всички права (и на пострадалия, и на обвиняемия) е възможна единствено когато се владее силата на правото и се подхожда осъзнато и отговорно. Насилието над всеки човек е правно и човешки нетърпимо. Всеки пострадал разполага с правни средства за защита, а всеки насилник носи юридическа отговорност“.

Съюзът на съдиите у нас с уточнения за наказателното производство по случая в Стара Загора

***

Чавдаров обясни, че е научил от медиите, че е разследван за корупция по сигнал на кмета на Варна Иван Портних.

„Ще дойде времето, когато ще се убедите, че всичко това не е вярно. Аз съм изключително изненадан и просто нямам обяснение“.

Апелативният прокурор на Варна се сдоби с обвинение

***

29 октомври 2023 г. – изборите за общински съветници и кметове.

Румен Радев обяви датата на местните избори

***

Сред жертвите има и 10-годишно момиче.

Нарасна броят на загиналите при руския ракетен удар в Кривой рог

***

Треньори по ветроходство, които се намирали в централния гръцки град Волос за Световното първенство за младежи, получиха специална похвала за помощта, която оказали при спасяването на 130 души, блокирани на плаж, след като пожар прекъснал пътищата за евакуация към вътрешността, съобщи Ройтерс, като се позовава на съобщение на Световната федерация по ветроходство (World Sailing).

Треньори по ветроходство са спасили 130 души, блокирани от пожар в Гърция

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
5400 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини