Цяла България излезе на протест срещу насилието, обезобразеното момиче благодари за подкрепата

  • 31 юли 2023 18:04

  • 10069
  • 0
Цяла България излезе на протест срещу насилието, обезобразеното момиче благодари за подкрепата
© bulphoto
Слушай новината Слушай новината

Българи в над 40 града се вдигнаха на протест срещу насилието. Гневът на хората избухна заради бруталния случай на насилие спрямо 18-годишно момиче, което бе обезобразено с макетно ножче. Те настояват за справедливост и пълно разследване на случая. Случаят предизвика вълна от възмущение.

Множеството се събра пред съдебната палата в Стара Загора, откъдето е жертвата на атаката с макетно ножче. Хората започнаха да се събират час преди официално обявеното начало на демонстрацията.

Бащата на обезобразеното момиче каза, че тя благодари на хората за подкрепата, която е неочаквана.

„Развълнувана съм страшно много. Не очаквах такава подкрепа. Благодаря на всеки, който е тук“, каза Ивелина Михайлова, майка на нападнатото от Георги Николаев момиче, на което бяха направени над 400 шева. 

„Тя не разговаря. Избягва всички тези репортажи. Всичко, което е трябвало, е предадено в полицията“, добави тя.

„Надяваме се на справедливост - справедлива присъда, правилно квалифицирано на телесните повреди по дъщеря ми“, посочи Михайлова.

Според нея институциите трябва да преценят дали престъплението да се квалифицира като опит за убийство.

Оставиха в ареста Георги, обвинен за обезобразяването на 18-годишно момиче

На среща, състояла се днес с представители на нощни заведения, кметът на Стара Загора Живко Тодоров поиска лица с криминални прояви да не бъдат използвани като охранители. Тодоров посочи, че, в случай че искането му не бъде удовлетворено, Община Стара Загора ще бъде принудена да отнеме разрешенията за удължено работно време от съответните заведения. 

Днес се провежда Национален протест в над 40 града у нас тази вечер. Демонстрации срещу насилието имаше във Варна, Бургас, Плевен, Хасково, Ямбол, Русе, Велико Търново и др.

За потресаващото посегателство стана известно в петък, когато близки на малтретираното 18-годишно момиче разказаха за изключително тежките рани, които са ѝ били нанесени. В края на юни тя била приета в болница, където са ѝ направили 400 шева.

В неделя сутринта соченият за извършител – приятелят на пострадалата, беше задържан. Междувременно от прокуратурата заявиха, че ускоряват разследването по случая.

Показаха ужасаващи снимки на момичето, рязано с макетно ножче от садиста в Стара Загора (18+)

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10069 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини