Проверка: Колко струва един рибай стек в ресторант във Виена?

  • 25 юли 2023 13:04

  • 60580
  • 0
Проверка: Колко струва един рибай стек в ресторант във Виена?
© Freepik

Цената на стековете в търговската и в ресторантската мрежа в Австрия е висока, сравнена с другите продукти и ястия, които се предлагат, но пък тази висококачествена храна става все по-популярна в страната.

В специализирани ресторанти се предлагат различни видове стекове, като Рибай стекът (говежда ребрена пържола) е от скъпите видове. Справка в специализиран сайт за продажба на сурови стекове показва, че цената на стековете Томахоук, Т-бон и Портърхаус е значително по-висока.

Пламен Пържолата: Цяла Европа вече за мен говори, не мога да спя

Проверка в десетте топ ресторанта за стекове във Виена показа, че цената на говеждите Рибай стекове от породата блек ангъс, доставени от Уругвай, САЩ или местно производство, варира около 27,50 евро за триста грама и достига до 50-60 евро за стек от 400 грама.

Гарнитурите се таксуват отделно, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
60580 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини