Метрото ще се разширява до “Студентски град” с три нови спирки

  • 25 юли 2023 12:02

  • 4528
  • 0
Метрото ще се разширява до “Студентски град” с три нови спирки
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Метрото ще има три нови спирки между “Витоша” и “Студентски град”. Този предварителен проект на подробен устройствен план за продължението на метрото прие на заседанието си Специализирания състав на Общинския експертен съвет по устройство на територията.

Тя се отнася до първите 3 метростанции от бъдещото разширение, които преминават през кварталите “Кръстова вада-запад” и “Витоша”. А дължината на новото трасе ще е 3 км.

Според плановете след станция “Витоша”, първата нова метроспирка ще е при бул. “Черни връх“ между ул. „проф. Марин Големинов“ и ул. “Димитър Манчев“. Следващата ще е до ул. „проф. Георги Манев“ и ул. “Стефан Савов“, а третата на кръстовището на бул. “Симеоновско шосе“ и ул. “проф. Иван Странски“.

Столичната община подписва договора за новите метровлакове

"Разширяването на втората метролиния от “Витоша“ до  “Студентски град“ е от първостепенна важност за развитието, благоустрояването и обслужването на една от перспективните за развитие в инвестиционно и урбанистично отношение зони на София. Чрез него ще се осигури удобна, бърза и качествена комуникационна връзка между центъра и южните територии на града - квартал “Кръстова вада“, квартал “Витоша“ и "Студентски град", пише в съобщението на Направление "Архитектура и градоустройство".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4528 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини