МВнР осъди антисемитския колаж на "Възраждане" със Соломон Паси

  • 18 юли 2023 11:14

  • 5222
  • 0
МВнР осъди антисемитския колаж на "Възраждане" със Соломон Паси
© Булфото

Министерството на външните работи остро осъжда разпространяването на антисемитска карикатура, насочена срещу г-н Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и, съобщава в своя позиция МВнР.

Подобни действия са напълно неприемливи и извършителите следва да понесат предвидената от закона отговорност.

Министерството припомня, че антисемитизмът е изключително остра проява на нетърпимост и омраза, която противоречи, както на интересите и ценностите на Република България, така и на историческите традиции на българското общество, което заслужено се гордее със спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.

Главният прокурор Иван Гешев обсъди в Израел юридическите действия срещу проявите на антисемитизъм и престъпленията от омраза

Миналата седмица в Телеграм канал с името "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" се появи колаж, на който бившият вътрешен министър Паси е в раирани дрехи, носени в концлагерите, и е воден насила от нацистки войници. Колажът е придружен от надпис "Щом не искаш от руския газ ела да ти пуснем от нашия".

По сигнал на организацията на евреите "Шалом" прокуратурата започна съвместни проверки с ДАНС и ГДБОП, предава БНТ.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
5222 0

Свързани новини

Водещи новини