Водещите новини! Борисов e председател на Комисията по външна политика, Петков по въпросите на ЕС. Полицията в Петрич скрила жалби (и още…)

  • 13 юли 2023 19:13

  • 1626
  • 0
Водещите новини! Борисов e председател на Комисията по външна политика, Петков по въпросите на ЕС. Полицията в Петрич скрила жалби (и още…)
© Булфото (архив)/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 13 юли   

 

След разпоредена от Апелативна прокуратура – София проверка са установени две жалби в полицията в Петрич спрямо обвиняем за побой, за които не е уведомена компетентната прокуратура, поставени откази за образуване на досъдебни производства по шест преписки и прекратено досъдебно производство за закана с убийство, съобщават от Апелативна прокуратура – София.

Полицията в Петрич скрила жалби срещу кметския син в Марикостиново

***

Бойко Борисов ще бъде председател на Комисията по външна политика, а Кирил Петков по въпросите на ЕС. 

3 от комисиите останаха без избран председател - по пряко участие на гражданите, за българите в чужбина и по туризма.

Избраха ги! Ето кой коя комисия оглавява в НС

***

За областен управител на област София-град е назначена Вяра Тодева. Тя е изпълнявала временно същата длъжност в периода юни-август 2022 г., а от септември 2021 г. до август 2022 г. е била заместник областен управител. 

Ето имената на първите шестима областни управители, които назначи кабинетът

***

„Предлагаме България да допринесе със създаването на многонационален дивизионен щаб. Предвиждаме той да е постоянно действащ по подобие на този в Румъния. Основният състав ще е български и ще се ръководи от български командир“.

Адм. Емил Ефтимов разкри детайли за укрепването на Източния фланг на НАТО

***

Елена Поптодорова: Мирът минава през подкрепата за Украйна

***

Украйна е получила касетъчни боеприпаси, съобщи военен говорител днес, по-малко от седмица след като САЩ обявиха, че ще предадат такива боеприпаси на украинските сили, предаде Ройтерс.

Украйна е получила касетъчни боеприпаси

***

Сигналът за сбиването между двамата мъже в Александрово постъпил в полицията в сряда около 17 ч. Към мястото незабавно бил изпратен полицейски екип.

Задържаха убиеца от Ловешко, заклал свой съселянин

***

Най-малко 87 души, сред които и етнически масалити, са били погребани в масов гроб в Западен Дарфур в Судан, съобщи Службата на ООН за правата на човека, цитирана от Ройтерс.

Оттам заявиха, че разполагат с достоверна информация, че отговорни за това са Силите за бързо реагиране.

Местното население е било принудено да изхвърли телата, включително на жени и деца, в открита местност близо до град Западна Ел-Генейна между 20 и 21 юни, се казва още в изявлението на ООН.

ООН: Масов гроб с над 80 тела в Судан

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1626 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини