Водещите новини! Организаторите на откриването на „Пилон Рожен“ отказват да уредят правата за музиката. Медведев пак плаши с Трета световна (и още…)

  • 12 юли 2023 13:23

  • 1913
  • 0
Водещите новини! Организаторите на откриването на „Пилон Рожен“ отказват да уредят правата за музиката. Медведев пак плаши с Трета световна (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 12 юли   

 

Откриването на „Пилон Рожен“ е поредната инициатива, която претендира за родолюбие и патриотизъм, но е на път да се проведе в нарушение на Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП). Въпреки многобройните уведомления от страна на Музикаутор организаторът – Фондация „Наследство в бъдещето“, отказва да уреди правата за музиката, която ще бъде изпълнена по време на събитието, съобщават от Музикаутор.

Така за пореден път в България ще бъде проведено събитие с публично използване на музикални произведения, без авторите да получат заслужено възмездяване за положения огромен труд по създаването на музика“, коментират от организацията на автори и композитори.

Музикаутор: Организаторите на откриването на "Пилон Рожен" отказват да уредят правата за музиката

***

Дмитрий Медведев заяви, че увеличаването на военната помощ за Украйна от страна на НАТО приближава Третата световна война, предаде Ройтерс.

Медведев се представяше за либерален модернизатор, когато беше президент в периода 2008-2012 г., но сега играе ролята на твърд противник на Запада, привърженик на крайните мерки.

Дипломати казват, че възгледите му дават представа за мисленето на най-високите нива на кремълския елит.

Медведев: Увеличаването на военната помощ за Украйна приближава Третата световна война

***

„Конфликтът в Украйна няма да приключи, докато Западът не се откаже от натрапчивата идея да нанесе стратегическо поражение на Русия чрез Киев“, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за индонезийския вестник „Компас“.

Лавров: Конфликтът в Украйна няма да приключи, докато Западът не се откаже от плановете за победа над Москва чрез Киев

***

„Тези, които искат мир, трябва да изискат от Путин руските части да напуснат Украйна и страната да се върне в ситуацията, която беше преди войната“, заяви Ковачев, предаде екипът на NOVINI.BG в Страсбург.

Андрей Ковачев: Краят на войната ще дойде, когато Украйна възстанови териториалната си цялост

***

НА ЖИВО: Парламентът подхвана бюджет 2023

***

"Ще подкрепим бюджета като междинен. Разбрахме се за следващия бюджет много по-задълбочено да се направи във всички сфери, в които виждаме проблеми и хората очакват решение". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. 

Бойко Борисов: Ще подкрепим бюджета като междинен

***

Попитан какво е обсъдено на проведената среща на ръководствата на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, Василев каза: "Обсъдихме бюджетната рамка. Знаете, че днес бюджетът се гледа на първо четене. Ако има предложения между първо и второ четене и някой иска да прави допълнителни разходи, да бъдат за сметка на други разходи, тъй като няма възможности за допълнителни приходи. Както знаете, миналата година беше натоварена".

Асен Василев за бюджета: Нямам притеснения, нагласата е за дребни корекции

***

Северна Корея изстреля неуточнена балистична ракета към Японско море, съобщиха южнокорейските военни на фона на напрежението, предизвикано от обвиненията на режима срещу американски шпионски самолети по-рано тази седмица, съобщи южнокорейската агенция Йонхап, цитирана от БТА.

Северна Корея изстреля балистична ракета към Японско море

***

На срещата на върха на ООН в Женева хуманоидните роботи с изкуствен интелект (ИИ) заявиха, че в крайна сметка те биха могли да управляват света по-добре от хората.

Социалните роботи обаче допълниха, че според тях хората трябва да действат предпазливо, когато използват бързо развиващия се потенциал на изкуствения интелект, и признаха, че все още не могат да се справят адекватно с човешките емоции.

Хуманоидните роботи: Бихме управлявали света по-добре от хората

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1913 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини