Златоград провежда референдум

  • 09 юли 2023 07:46

  • 1859
  • 0
Златоград провежда референдум
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Златоград ще проведе референдум на 9 юли, за първи път в историята си. Жителите трябва да кажат дали искат нов кооперативен пазар, като общината изтегли кредит в размер на 1 700 120 лева.

 Величко Сидеров, който подкрепя Инициативния комитет за провеждане на първия референдум в родопския град, споделя, че те не са против нов пазар в града, но сумата, която се предвижда да бъде вложена, е много висока. Неговата прогноза е, че едва 1000 жители на Златоград ще отидат до урните в неделя, предава БНР.

"През последните години виждаме как общината дарява средства и прави инициативи, които не са необходими. Нямаме против да бъде изграден не един, може два пазара, но тогава, когато общината има възможности. Общината направи дарение за Роженския пилон, имаше голямо брожение сред населението, тъй като има много важни неща, които трябва да се случат в Златоград, а даряваме за инициатива, която нито е държавна, нито общинска политика.

"Нашият кмет обаче е тясно свързан с Караколев, който е основател на овцевъдите. В същото време кметът ни има овце. Мисля, че дарението беше в размер на 10 000 лв. Не смятам, че общините трябва да правят дарения като цяло", каза Величко Сидеров и добави, че доводът на кмета за преместването на пазара е, че той се намира на територията на бивш гробищен парк.

Музиката на стотици гайди огласи Златоград

По думите на Сидеров на новото място също е имало гробища.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1859 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини