Водещите новини! Тагарев разкри какво поиска Зеленски от България. Ген. Гяуров: Вчера се почувствах неудобно, защото Румен Радев беше слаб (и още…)

  • 07 юли 2023 13:20

  • 3624
  • 0
Водещите новини! Тагарев разкри какво поиска Зеленски от България. Ген. Гяуров: Вчера се почувствах неудобно, защото Румен Радев беше слаб (и още…)
© БНТ/bTV/Getty/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 7 юли   

 

Министърът на отбраната Тодор Тагарев коментира посещението на Володимир Зеленски у нас.

Той го определи като историческо.

Министърът потвърди, че България ще изпрати военна помощ за Украйна.

Зеленски е предал списък с въоръжение и боеприпаси, нужни на украинската армия, при вчерашната си визита в България, съобщи Тодор Тагарев преди извънредно заседание на Комисията по отбрана рано тази сутрин в парламента.

Тодор Тагарев разкри какво поиска Зеленски от България

***

„Вчера се почувствах неудобно, защото Румен Радев беше слаб. Аргументите му бяха слаби. Лично за мен беше обидно, защото в същия ден ги чух и от устата на говорителя на Кремъл“, заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба.

По думите му сме били близки народи с украинците от гледна точка на манталитет и история.

Ген. Гяуров: Вчера се почувствах неудобно, защото Румен Радев беше слаб

***

„Президентът се държа изключително неадекватно по време на срещата си със Зеленски. Каза различни приоритети, а не важните за страната. Каза какво мисли за външната политика, а той трябва да следва зададена от правителството. Изключително слабо представяне от страна на президента“.

Проф. Кънчев: Президентът се държа неадекватно по време на срещата си със Зеленски

***

Нашите войници и офицери продължават да удържат инициативата край Бахмут. За последните 24 часа ние напреднахме с повече от един километър по северния и южния флангове“, това заяви официалният представител на Източната групировка на ВСУ Серхий Черевати.

Украйна: Напреднахме с над километър край Бахмут за 24 часа

***

„Ние традиционно като общество комуникираме в стилистиката на снишаването - ако може да не вземем никога никаква позиция, ако може да спечелим от това, хем да сме в ЕС, ама да не го харесваме, хем да усвояваме пари, ама да не спазваме правила. Този тип политически манталитет вреди на страната". 

Това е мнението на политолога Димитър Аврамов. 

Това, което се случи вчера, е, че България застана на по-ясна позиция в чисто прагматичните си отношения с Украйна. Ние не можем да избягаме от националния си характер и да се разгърнем и да променим политическата си природа за една нощ. Ние си говорим директно с Украйна, казваме какво можем да продадем или дадем, когато то ни бъде поискано и това е най-нормалното", добави той пред БНР.

България застана на по-ясна позиция в чисто прагматичните си отношения с Украйна

***

Зеленски призова НАТО към конкретни стъпки за приемане на Украйна

***

Германското военно контраразузнаване предупреждава за засилена шпионска дейност от Русия и Китай

***

На кадрите се виждат пет обекта, което предизвика тревога сред международната общност на фона на предупрежденията на Киев, че Русия е поставила експлозиви на два от реакторите на централата.

Сателитни снимки показаха неизвестни обекти на покрива на Запорожката АЕЦ

***

Съдия Даниела Талева от Софийски градски съд е първият магистрат, избран на случаен принцип, който ще разследва главния прокурор.

След жребий: Даниела Талева е първият магистрат, който ще разследва главния прокурор

***

Полицията в Истанбул от тази седмица започна да прилага нова практика в търсене на нелегални мигранти – силите на реда извършват проверки в нощни клубове, както и в други места за развлечение, пишат турските медии.

Търсят нелегални мигранти по нощните клубове в Истанбул

***

След падането от власт на постоянно подозирания в корупция Болсонаро, чиято първа задача, след като падна от власт, беше да избяга от страната в САЩ…

„Обезлесяването в бразилската част на Амазония е намаляло с 34% през първите шест месеца на 2023 г., показват предварителни правителствени данни, обявени в четвъртък“, предаде Ройтерс.

Обезлесяването в бразилската част на Амазония е спаднало с 34% през първата половина на годината

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
3624 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини