Водещите новини! Жълт код за жеги в 13 области утре. Механизмът за сътрудничество и проверка за България отпада (и още…)

  • 05 юли 2023 18:59

  • 1418
  • 0
Водещите новини! Жълт код за жеги в 13 области утре. Механизмът за сътрудничество и проверка за България отпада (и още…)
© Булфото/Getty/Pixabay/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 5 юли   

 

За 6 юли, четвъртък, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издава още от днес предупреждение от първа степен - жълт код, за горещо време в 13 области в източната половина от страната. Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.  

Жълт код за жеги в 13 области утре

***

Механизмът за сътрудничество и проверка за България отпада. Това съобщи бившият правосъден министър Надежда Йорданова във Facebook, като цитира Европейската комисия.

Припомняме, че Механизмът беше създаден като преходна мярка за подпомагане на България и Румъния да наваксат с реформите след влизането си в Европейския съюз.

Показателите за България обхващат въпроси като независимостта, професионализма и ефективността на съдебната система, борбата с корупцията и действията за борба с организираната престъпност.

Надежда Йорданова: Механизмът за сътрудничество и проверка за България отпада

***

Асен Василев: Общият дълг за 2023 г. е намален, имаме по-малък дефицит

***

„Пълната подкрепа за Украйна трябва да продължи“. 

Габриел подчерта, че по време на шведското председателство на Съвета на ЕС имаше напредък по редица важни теми, като основна тема остава Украйна. Наистина е много специален момент, в който поемате председателството, много документи следва да се приключат, посочи тя. 

Мария Габриел: Пълната подкрепа за Украйна трябва да продължи

***

„Такива разговори текат от над шест месеца, още по времето на служебното правителство. Акад. Денков, като премиер, катализира този процес, а вчера Делян Добрев от ГЕРБ инициира законодателния процес. 

Това е дълъг процес, който по някаква причина служебното правителство не доведе докрай. 

Сега ние искаме да го катализираме“. 

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев по повод проекта на решение за продажба на оборудване за АЕЦ "Белене" на Украйна.

Ивайло Мирчев: За последната година Украйна е платила на България 5 млрд. лева

***

Това е рибена супа, а не просто рибена чорба. Приготвена е с много качествени продукти, в нея има различни видове риба. Основната е калкан, почиства се много внимателно, защото има много, много кости, по същия начин се почистват и останалите видове риба. За да стане много вкусна, се използва и бульонът от калкана. Супата е заимствана от френска рецепта, която се нарича супа „Буябес“, затова казвам, че не е просто рибена чорба. При нас тази супа е с цена 18,99 лв., защото залагаме на качеството, а накрая при сервиране добавяме и шафран, който прибавя допълнителен аромат на супата. Във Франция тази супа се предлага и за 150 евро", казва собственикът на заведението.

19 лв. за рибена супа в Созопол, собственикът на ресторанта обясни високата цена

***

Петков похвали Борисов, че си дава имунитета: Това е най-правилното нещо, показва, че никой не може да бъде прикрит, да се скрива или някой да се опитва да шантажира

***

Доклад от 22 страници за „допуснати груби закононарушения“ от двама наблюдаващи прокурори от закритата вече Специализирана прокуратура по казуса „Осемте джуджета“ е получен днес във Висшия съдебен съвет.

Сарафов разобличава двама спецпрокурори по казуса "Осемте джуджета"

***

Пристигналите на място униформени служители са установили, че на улица "Стефан Стамболов" близо до кръстовище специалният автомобил с включена светлинна и звукова сигнализация е блъснат от кола, управлявана от 19-годишен младеж, който е предприел ляв завой и е отнел предимството на другото МПС.

19-годишен блъсна линейка, лекарят е в болница

***

„Руският заместник-министър на отбраната Юнус Бек-Евкуров вероятно е изчезнал", написа базираният в Нидерландия вестник The Moscow Times.

„Въпреки че е задължен, членът на правителството не се появи на 3 юли на заседание на силовото ведомство в Москва“, добави медията, която се позова на данни от британското разузнаване.

Руски зам.-министър на отбраната е изчезнал след бунта на "Вагнер"?

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1418 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини