Съвет към шофьорите: Почивайте по-често през лятото

  • 05 юли 2023 11:29

  • 191
  • 0
Съвет към шофьорите: Почивайте по-често през лятото
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

"Статистиката показва, че през летните месеци броят на пътните инциденти се увеличава и това се дължи на увеличения трафик към курортите, към морето", каза пред БНР Бойко Рановски, директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

Той препоръча да се шофира, съобразено с правилата за движение и толерантно.

"През лятото е важно да се правят кратки почивки, защото умората настъпва по-бързо, а не се вземат правилни решения на пътя, когато шофьорите са уморени", заяви той.

В предаването "Преди всички" Рановски коментира и промените в шофьорските изпити и нелоялните практики на някои нелоялни учебни центрове:

Изкуствен интелект ще определя маршрута по време на шофьорските изпити

"Нелоялните центрове е работа на други служби, които могат да ги проверят - дали оборотът им надхвърля оборота, с който би трябвало да са регистрирани по ДДС. Дали предлагат нелоялна конкуренция, дали в интернет има информация за нереално ниски цени. Това също е работа на други служби, които могат да го проверят, защото това подвежда клиентите. За съжаление, контролът по отношение на учебните центрове се осъществява единствено от служители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". То е по отношение на учебната документация и спазване на нормативната база. Нелоялните учебни центрове намират начин да съберат останалата част от парите от кандидата под формата на такси - за вътрешни изпити, за допълнително часове, за официално явяване на изпит пред "Автомобилна администрация". Да не се подвеждат кандидатите, защото нереално ниските цени не са крайната цена на шофьорския курс. 300 - 400 лева е нереално ниска цена за шофьорски курс".  

Последвайте канала на

Десислава Станева
191 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини