Илияна Йотова организира представяне на книга за известния бесарабски българин Димитър Мететелов

  • 03 юли 2023 18:41

  • 295
  • 1
Илияна Йотова организира представяне на книга за известния бесарабски българин Димитър Мететелов
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

По инициатива на вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на „Дондуков“ 2 на среща в хибриден формат ще бъде представена книга за живота на известния бесарабски българин Димитър Мететелов – генерал-майор, офицер от Българската армия, участник в три войни, с огромен принос за изграждането и развитието на българското военно правораздаване.

От родното му село Камчик, днес с. Заря в Украйна, чрез видео връзка ще се включат издателите и родственици на Мететелов, представители на местната власт, както и Антон Киссе – депутат във Върховната Рада на Украйна и председател на Асоциацията на българите в Украйна. 

Илияна Йотова участва в десетата юбилейна конференция "Балканите в XXI век - българският поглед"

С подкрепата на вицепрезидента след нейното посещение през 2019 г. в бесарабските села в Украйна бяха събрани архивни материали за живота и дейността на генерал-майор Димитър Мететелов, въз основа на които 164 години след рождението му е издадена посветената на него книга, съобщиха от прессекретариата на прессекретариата на президентството.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
295 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЛУСТРАЦИЯ И КАСТРАЦИЯ НА РУСКАТА ПЕДЕРАЦИЯ

2023.08.08 | 12:23

1
КПСС БКП ВЕЧНА СЛУЖБА ЖИВО РОБСТВО

Добави коментар

Водещи новини