Водещите новини! Асен Василев предлага еврото да бъде въведено от следващата година. Синдикатите в МВР са в стачна готовност (и още…)

  • 03 юли 2023 13:08

  • 5014
  • 0
Водещите новини! Асен Василев предлага еврото да бъде въведено от следващата година. Синдикатите в МВР са в стачна готовност  (и още…)
© Булфото/NovaTV/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 3 юли   

 

Напрежение в редиците на МВР. Служителите в системата обявиха протестна готовност.

Те настояват за най-малко 10 процента увеличение на заплатите. Демонстрациите започват от утре, а ако исканията не бъдат чути, ще има и Национален протест.

По думите на синдикатите сметката е „гавра“ със служителите на МВР.

Синдикатите в МВР обявиха протестна готовност

***

Финансовият министър Асен Василев лансира идеята еврото да бъде въведено от следващата година и да се използва паралелно с лева преди официалното въвеждане на валутата. 

Според Хампарцумян подобно решение ще е провокация към Европейската централна банка (ЕЦБ). „Чисто дипломатически е малко груб ход“.

Еврото да се въведе паралелно с лева?

***

„Както всяка година, около приемането на бюджета се появяват много емоции, които често замъгляват числата, данните и по този начин търсенето на най-адекватните решения“.

„Искам да призова всички вас, които имате огромен опит в тази дейност, да се съсредоточим върху това каква е истинската картина, какво показват числата…“

Денков за бюджета: Експертните решения са единственият начин да се преборим с популизма

***

БМВ 330 със софийска регистрация, управляван от 18 годишен водач от Долна Баня, със стаж зад волана 4  месеца, движейки се с несъобразена скорост, предприема рисково изпреварване на колона от автомобили.

Заради мократа асфалтова настилка БМВ-то се подхлъзва и се забива челно в насрещно движещ се лек автомобил „Нисан“, със софийска регистрация.

Водачът на БМВ-то загива на място, а тежко пострадали са двамата му спътници. Потърпевши от пътния инцидент са и водачът на нисана – мъж от София, жена - вероятно съпругата му, заклещена в автомобила в тежко състояние и дете.

Меле край Приморско, 18-годишен загина, петима са ранени

***

Руската държавна телевизия обвини лидера на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин, че си е изгубил разсъдъка заради пари, предаде Франс прес.

Според медията "Пригожин се е главозамаял, след като е получил огромни суми пари", заяви Дмитрий Кисельов, един от водещите гласове на държавната телевизия и водещ на седмична емисия.

Руската държавна телевизия обвини Пригожин, че се главозамаял заради пари

***

„Преди два дни синът на Рамзан Кадиров – Адам Кадиров - публикува пост в закрита група в руска социална мрежа, че се моли за баща си", посочи още медията.

„Чеченският опозиционер Тумсо Абдурахманов, известен и като Абу Садам Шишани, вчера заяви, че лидерът на републиката е между живота и смъртта. "Явно диализата вече не му помага", заяви той, цитиран от сръбското радио Б92.

Рамзан Кадиров е на смъртно легло?

***

Папа Франциск заяви, че изгарянето на свещената книга на мюсюлманите - Корана - го е разгневило и че осъжда и отхвърля разрешаването на този акт като форма на свободата на словото, предаде Ройтерс.

„Всяка книга, смятана за свята, трябва да бъде уважавана, за да се уважават онези, които вярват в нея. Чувствам се ядосан и отвратен от тези действия", заяви Светият отец в интервю за вестника от Обединените арабски емирства „Итихад", публикувано днес.

Изгарянето на Корана в Стокхолм разгневило папата

***

Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" преодоля нов етап на изборите. Евроскептичната формация спечели за пръв път кметски пост, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

За пръв път. "Алтернатива за Германия" има свой кмет на град

***

Местните власти в турско село забраниха на мъжете и жените да празнуват заедно на празненства като сватби и изпращане на войници с мотив, че това не съответства на религията, съобщава сайтът Хаберлер.

Решението, взето от кметството в с. Карааъз, окръг Бурса, и местното Дружество за подпомагане и солидарност, влиза в сила от 1 януари догодина, предаде БТА. 

Съвместните смесени празненства на мъже и жени са забранени, тъй като според решението на местните власти "не са религиозно съобразни".

Турско село забрани смесените празненства

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
5014 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини