Ето откъде се „появяват“ бездомните кучета

  • 28 юни 2023 14:32

  • 7502
  • 0
Ето откъде се „появяват“ бездомните кучета
© Facebook/Novini.bg

Отдавна си го знаем, но има хора и институции, които обичат да се правят на глухи и слепи. Бездомните животни не се появяват ей-така-просто от въздуха. Безотговорността на хората ги докарва до улиците. 

Отвратителната ирония е, че после същите хора се оплакват, че има много кучета по улиците. Същото е като да си хвърлиш фаса на улицата и след две секунди да кажеш: „ей кво е мръсно, съсипàха я тая държава“. 

Лошото е, че институции като БАБХ си питат ушите ден след ден, година след година, а МВР не обичат, когато има промени в Наказателния кодекс, отнасящи се за животни – създава им работа, дето имат чувството, че не трябва да е тяхна, някак си…

Има начини, има програми за безплатни кастрации например, но „съвестните“ „граждани“ и те си питат ушите – много по-лесно е два пъти в годината да изхвърлиш новите кученца на улицата и да ги направиш нечий чужд проблем или да ги оставиш да умрат, да бъдат сгазени, убити или осакатени. Санкции ли? Има, но по закон, а законът тук е врата в полето, щото Ганьо на друго е научен. 

Да разчитаме на „съвестта“ на гражданите е просто смешно. И нещата продължават да си се случват, а масата вдига рамене и казва една от двете вечни мантри:

1. „Е, тука е така…“ или
2. „Е-е, тва да ни е проблемът…“ 

И така – животът си тече постарому, ние никога не сме виновни за дереджето си, все международното положение ни е виновно и световният заговор. 

Ето още един, ПОРЕДНИЯТ, сигнал: 

„Снимките не са мои, изпратени ми са, за да бъдат публикувани

Днес мъжът и жената от тази кола са видяни да изхвърлят малките кученца от снимките при Районен съд в гр. Гоце Делчев! Още утре свидетелите ще пададат сигнал към необходимите институции към Община Гоце Делчев! 

Ето, вижте от къде идват бездомните-те не падат от небето! Тъжно е, много е тъжно...

Надявам се да има санкции за тези "съвестни граждани"! 

За кученцата към момента знам, че са нахранени и са поредните, търсещи дом!  Всеки, който може нека да помогне, макар и само със споделяне на публикацията.

Нека не бъдем безучастни!“
 

Последвайте канала на

Александър Томов
7502 0

Свързани новини

Водещи новини