Водещите новини! Арести за метежа на Пригожин, Лукашенко със своя версия. К. Петков: България трябва да прочисти службите си от руски агенти (и още…)

  • 28 юни 2023 13:28

  • 1296
  • 0
Водещите новини! Арести за метежа на Пригожин, Лукашенко със своя версия. К. Петков: България трябва да прочисти службите си от руски агенти (и още…)
© Getty Images/Wikimedia/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 28 юни   

 

Суровикин е бил информиран за предстоящия опит за военен преврат. Той по всякакъв начин е съдействал за осъществяването на преврата.

Сега, когато „маршът на справедливостта“ се провали, властите искат да потърсят отговорност на Суровикин, твърди каналът.

По неговия случай работи ФСБ на Руската федерация - за държавна измяна. Информацията е предварителна и изисква допълнително потвърждение, пише източникът.

Арестуваха генерал Армагедон, знаел е предварително за метежа на Пригожин

***

Ген. Армагедон знаел за метежа на "Вагнер"?

***

„Също така разбрах, че е било взето сурово решение - да се унищожи „Вагнер". Предложих на Путин да не бърза. Нека да поговори с Пригожин, с неговите командири", казва още Лукашенко, цитиран от БТА.

От своя страна, по думите на беларуския лидер, Путин му отговорил, че не може да се свърже с Пригожин.

Лукашенко разкри смразяващи неща за Путин и "Вагнер"

***

„Това, което се случи, показа как той по случайност спаси поста си”, коментира още Грозев. Той коментира и възможните причини, поради които Пригожин е спрял „похода си за мир” към Москва.

„От една страна Пригожин не получи очакваната подкрепа от някои от своите поддръжници, може би хора в специални служби, които му бяха обещали или намекнали, че ще получи подкрепа”, коментира Грозев.

Христо Грозев: В близките 6 месеца ще видим завършек на започнатото в Русия

***

„България трябва да превърне в свой приоритет реформата на службите си за сигурност и прочистването им от подкрепяни от Москва агенти, ако се надява да успее в амбициозните си планове да изкорени корупцията и организираната престъпност“, заяви пред „Политико“ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Кирил Петков пред "Политико": България трябва да прочисти службите си за сигурност от руски агенти

***

ВСС решава за освобождаването на Ясен Тодоров от НСлС

***

„Поздравявам експертите във финансовото министерство за работата, която са свършили. Добре е, че е заложен дефицит от 3%, както и са запазени социалните плащания. 100% дивидент от държавните дружества не е най-доброто решение…“

Атанас Пеканов похвали бюджета на Асен Василев

***

„Но от друга страна се обръщаме към всички, които днес се надпреварват в осъждането на езика на омразата, противопоставянето на езика на омразата и разделението, да бъдат така категорични, когато то произхожда от тях самите и от техните среди по адрес на ДПС, по адрес на малцинствата – към турците, към мюсюлманите, към ромите, към евреите и т.н.“, заяви Карадайъ.

Карадайъ с коментар за призивите на "Възраждане" към насилие

***

Докъде ще стигне конфликтът с "Възраждане"?

***

Украинската ракетна атака по ключов мост към анексирания от Русия Кримски полуостров е затруднила руските доставки, съобщи британското министерство на отбраната в ежедневната си разузнавателна информация за войната, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Нападението на Украйна срещу водещ към Крим мост ограничава руския маршрут за доставки

***

В аудиозапис се чува как Доналд Тръмп обсъжда строго поверителни документи

***

Смъртта на 17-годишен тийнейджър, застрелян от полицията във френския град Нантер във вторник сутринта провокира масови протести и вълни на насилие срещу органите на реда в няколко града в страната, информира La Depeche.

Безредици подпалиха Франция: Остри сблъсъци между протестиращи и полицията заради смъртта на тийнейджър

***

Мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам - един от двата големи ислямски празника.

С него се отбелязва приключването на хаджа - поклонението в свещения град Мека.

Празникът е символ на милосърдието.

Традицията повелява младите да поискат прошка от възрастните.

Мюсюлманите празнуват Курбан Байрам

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини