МВР: След обилните валежи през нощта, обстановката се нормализира

  • 25 юни 2023 13:10

  • 1087
  • 0
МВР: След обилните валежи през нощта, обстановката се нормализира
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

През изминалата нощ са получени над 46 сигнала за произшествия, свързани с динамичната метеорологична обстановка, на територията на София-град, областите Враца и Монтана, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Съобщенията са предимно за наводнени мазета, приземни етажи на къщи, както и за паднали дървета и клони. Няма данни за застрашени или пострадали хора. Към момента обстановката се нормализира. Голяма част от сигналите са отпаднали поради отичане на водата.

Жълт код за градушки в 10 области

Област Монтана:

Вследствие на проливния дъжд, валял над Община Монтана в оперативния център при РДПБЗН–Монтана са получени 25 сигнала. Водолазен екип с моторна лодка са евакуирали 7 човека от овцеферма в кв. Кошарник. Извършени са 5 отводнявания и е отстранено едно паднало дърво.

Област Враца:

До 6:00 часа сутринта на територията на РДПБЗН-Враца са постъпили 10 сигнала, отработени са 8 сигнала за отводнявания на мазета и приземни етажи на къщи. На терен са работили 3 противопожарни автомобила с 10 служители.

София-град:

В столицата са получени 11 сигнала за отводняване и паднали дървета. В отстраняването на щетите са се включили 5 противопожарни автомобила с 15 служители, част от сигналите са отработени от екипи на Столична община.

Последвайте канала на

Калина Христова
1087 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини