На 16 юни се възстановява движението в участък на магистрала „Тракия“

  • 14 юни 2023 11:23

  • 275
  • 0
На 16 юни се възстановява движението в участък на магистрала „Тракия“
© Pixabay

На 16 юни /петък/ около 11 часа ще бъде възстановено движението в платното за София в участъка между 11-ти и 16-ти км на АМ „Тракия“. В момента поради гаранционен ремонт на фугите на две мостови съоръжения в отсечката, който започна на 26 май, трафикът се осъществява двупосочно в платното за Бургас, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

От понеделник – 19 юни, ще бъде ограничено движението в платното за София в района на виадукта при 67-ми км на АМ „Тракия“ и трафикът ще бъде пренасочен двупосочно в платното за Бургас. Временната организация ще бъде въведена, за да продължи подмяната на дилатационни фуги на мостовото съоръжение. При необходимост в края на работната седмица – в петък, когато много хора тръгват на път, и в неделя, когато повечето шофьори се прибират към столицата, в отсечката ще се организира реверсивно движение. Тогава ще бъдат обособявани по две ленти в посоката с интензивен трафик. Предвидено е ремонтните работи да завършат до 10 юли.

Въвеждат се временни промени в движението по магистрала „Тракия“

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване по шофьорите. Апелът към водачите е да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
275 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини