Затварят за ремонт Е-79 между Мездра и село Люти дол

  • 10 юни 2023 08:00

  • 1048
  • 1
Затварят за ремонт Е-79 между Мездра и село Люти дол
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Започват строителните дейности по международния път Е - 79 между Мездра и село Люти дол. Поради сложността на строителните работи, отсечката ще бъде затворена за движение до края на годината, а трафикът е пренасочен по обходни маршрути.           

Проектът за модернизация на първокласния път между Ботевград и Мездра предвижда изграждането на четири ленти с разделителна ивица и обходни трасета извън населените места за транзитния трафик. Ремонтите започнаха преди две години. 

Сега предстоят строителни работи по 12-километровия участък между Мездра и село Люти дол. Сложността на дейностите, които включват взриваване и обрушване на скатове, както и работа на пътното платно, налага пълно затваряне на отсечката. 

Реконструират ключова улица в Пазарджик

Планирано е движението в района да бъде възстановено през декември тази година. Осигурени са четири обходни маршрута. За автомобилите се препоръчва второкласният път през Искърското дефиле и врачанските села Паволче и Челопек. Превозните средства над 3,5 тона са пренасочени през Златана Панега и прохода "Петрохан" през летните месеци.

Пълно описание на маршрутите е публикувано на интернет страницата на АПИ.

Росица Валентинова
1048 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
******

2023.06.11 | 13:22

1
Да се затвори и Дунав мост 2 при Видин.

Добави коментар

Водещи новини