„Революционерите“ объркаха кой е човекът с плюнките, а и не им вървят сандвичите за „революцията“

  • 08 юни 2023 15:30

  • 4474
  • 0
„Революционерите“ объркаха кой е човекът с плюнките, а и не им вървят сандвичите за „революцията“
© YouTube/Novini.bg

Ще започнем с цитат: 

„Исторически много дебати са се разгаряли. Сега ще ви дадем възможност, колега Божанков, да вземете процедура без да плюете и храчите по „Възраждане“, имате възможност да се реабилитирате“, каза Цвета Рангелова от „Възраждане““.

След скандалите и плюнките: Помириха ли се ПП-ДБ и „Възраждане“?

Да се реабилитирате, вика дамата. Демек: нещо е сгафил и сега те великодушно ще му дадат да се поправи. С едно лафче изкара, че хем те са голямата работа, хем той е нефелен дребосък. Това на мене ми звучи като говоренето на злобна свекърва. 

Не мисля, че могат да си отворят устата без да създадат провокация или да подлеят вода. Казвам ви, гадна свекърва ей така се заяжда, за забавление. 

Много е интересно обаче: „…без да плюете и храчите по „Възраждане““

????

Другарката нещо се е объркала кой е тоя с плюнките. Ще ѝ припомниме: 

Цомчо е човекът с плюенето и храченето. 

Ако има нещо да се оплаква, да се обърне към него, колеги са, дет се вика, ще я разбере. Вероятно е гнуслива. Мака че, като се замисля… вероятно НЕ е гнуслива, иначе нямаше да е където е. 

„Ако ние покажем на обществото, че не можем да се търпим, този тон, който задаваме от тази трибуна, се пренася в обществото. Ще положим всички усилия тонът в тази зала да бъде нормален“, каза Явор Божанков от ПП-ДБ.

Е… аз това откога го говоря – хората ги гледат в парламента и решават, че щом ТАМ живее агресията, защо не и у тях? Има един израз: monkey see, monkey do (маймуната вижда, маймуната прави) – тоест вижда и повтаря каквото вижда. Какво се чудите, че агресията избива навсякъде, при положение, че тя живее в най-висшия орган на държавата? Като я съчетаеш с невежеството и неграмотността (например, много българи не знаят, че парламентът е най-висшият орган, както и че председателят на НС е ПЪРВИЯТ човек в държавата, а не премиерът или президентът), това става благодатна почва от цивилизован народ в държава да се превърнем във войнстващо племе на територия

Другата им линия, по която им е къса паметта на превратджиите, е как се заплаща участието в преврат. Копейките обещават сандвичи, ама само на първите 200 появили се, после следват уточнения, пък неразбории и сандвичите – нестигнали… И съответно – протестът е провал. 

Малка скоба тук: сега „организаторите“ плашат (по места), че щели да затварят хлебарниците по селата; плашат, че: като огладнеете, ще излезете на протест. Насила, демек; ако не излезете да протестирате срещу тия, дето не ги харесваме, ще ви спрем хляба. А после, на площада: ууууу, Киро и Асен ни спряха хляба. То е като да дадеш на Пеевски пост в комисията, като му осигуриш игра с кворума, а после да викаш: ПП-ДБ го избраха (нищо, че те са гласували „против“). 

Ама щом хората се връзват – както се казва: не са виновни клоуните, че толкова си могат, виновни са тия, дето купуват билетите и пак, и пак. 

Затваряме скобата. 

Обратно на превратаджиите. 

Не става така – със сандвичи, мандвичи. Тръгнали преврат да правят със сандвич с кашкавал. Алоууу. Новите шумкари помнят как старите шумкари са разбивали цели мандри, а не… едно кирливо парченце кашкавал между две сухи филии хляб. Мандри, а не сандвичи. Помнят руйно вино, блага ракия, чевермета, питите с кашкавали, пà за партизаните – партизанки. Тия сега – скръндзи. Тръгнàли със сандвич с кашкавал. При това само по един и то не за всички. 

Шумкаро-патриотите помнят как се раздават апартаментите на избитата буржоазия.

А сега какво им обещават? Че ще изгонят посолствоТО. Е, и? Те хубаво ще го гонят, ама каква им е далаверата на шумкарите? Той, коцето, хубаво си направи луксозна къща, купи си немска кола, скъпи костюмчета, ала-бала… А за обикновения шумкар – какво? К.Т.Б. (демек: к*р, тате, баница!)

Друг проблем по шумкаро-патриотичната линия – едно време червената армия (била победителка по онова време във ВСВ) е дошла, избила елита, офицерите, интелигенцията, поробила останалите и дала на тепсия властта на шумкарите и каскетите. А сега руснята губи войната, ама губи много лошо. Така лошо губи, че скоро червената помощ от Джуджетостан съвсем ще спре, ще пресъхне, ще хване прах. А като няма рубли, всички знаем – няма и русофилия. 

Подозирам, че четирихилядниците, резидента, на резидента зелените чорапи – всички тия скоро така бързо ще обърнат палачинката и резко ще станат евроатлантици и русофоби, че на коцето свят ще му се завие; сам самичък ще остане. С Мутрофана. 

А тя не изглежда да е от най-разбраните и деловите… има една приказка: ако един от нас двамата ТРЯБВА да се удави, ще си ти. Ако един от тях двамата трябва да се удави, едва ли ще е тя. 

 

Последвайте канала на

Александър Томов
4474 0

Водещи новини