Водещите новини! Новият министър председателства заседание за „политическия боклук“. Бившият вице на Тръмп го подхвана с остри критики (и още…)

  • 08 юни 2023 13:21

  • 934
  • 2
Водещите новини! Новият министър председателства заседание за „политическия боклук“. Бившият вице на Тръмп го подхвана с остри критики (и още…)
© Булфото/Getty Images/Wikimedia/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 8 юни   

 

Висшият съдебен съвет (ВСС) започна да разглежда по същество двете искания за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев.

Първото искане е за нарушение на служебните задължения във връзка с разследването на взрива срещу кортежа му, а второто за изказване на Гешев, в което той нарича българските политици „политически боклук“.

За първи път заседанието на Съвета ще бъде председателствано от новия правосъден министър Атанас Славов.

Обрат: Шестимата, поискали махането на Гешев, оттеглят предложението си

***

Проектът за Конституция на ДПС: Фигурата главен прокурор остава, но с орязани функции

***

Финансовият министър Асен Василев увери, че за всички започнали общински проекти има предвидени средства и подчерта, че никой проект няма да остане неизпълнен заради липса на пари.

Думите му дойдоха в отговор на въпрос от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че е упълномощена от кметове на общини да отнесе питането към финансовия министър, тъй като имало притеснение, че по някои проекти няма да могат да се разплатят, а вече са били започнати.

Асен Василев успокои Нинова: Всички социални плащания вървят по план

***

????

Това може ли да бъде донякъде обяснение защо, като народ, нещо все сме недомислили?

След като пони отхапа пръстите на жена: Посетители на зоопарка хранят тигри с пилешки бутчета

***

Разрушаването на язовира в Каховка е довело до наводняването на над 600 кв. км в южната част на Украйна – както на контролирания от силите на Киев десен бряг на река Днепър, така и на левия бряг, контролиран от руснаците, съобщи Франс прес, като цитира украинския губернатор Олександър Прокудин.

Над 600 кв. км са наводнени в Украйна след взрива на язовир "Нова Каховка"

***

Димът от горски пожари в Канада отрови въздуха по Източното крайбрежие и в Средния Запад на САЩ, предаде Асошиейтед прес. Нездравословна мъгла покри столиците на двете страни, доведе до отмяна на полети и бейзболни мачове, а хората извадиха маски за лице от времето на пандемията, пише БТА.

Пожарите в Канада натровиха въздуха по Източното крайбрежие и в Средния Запад на САЩ

***

Шест деца са били ранени при масово намушкване във френския град Анси, съобщава АФП, позовавайки се на източник от службите за сигурност.

Масово нападение с нож във Франция, сред ранените има деца

***

Пенс каза, че Тръмп е застрашил семейството му и всички в Капитолия на 6 януари 2021 г. „Но американският народ заслужава да знае, че на този ден президентът Тръмп също така поиска от мен да избера между него и нашата конституция“, каза Пенс и допълни, че „който се поставя над конституцията, никога не трябва да бъде президент на САЩ“.

Майк Пенс даде старт на президентската си кандидатура с остри критики по адрес на Тръмп

***

Федерални прокурори са информирали бившия американски президент Доналд Тръмп, че е обект на разследване заради работата му с класифицирани документи, след като е напуснал поста, предаде агенция Ройтерс, като се позова на ABC News.

Разследват Доналд Тръмп за работа с класифицирани документи

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
934 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Manolov

2023.06.08 | 15:49

2
Земеделски и индустриален инвестиционен заем Ние сме банка, която предлага кредитни услуги за финансиране на различни ваши проекти в рамките на търговското земеделие и създаването на различни бизнеси. Предлагат се оферти от 8 000 евро до 5 000 000 евро с възможност за възстановяване на 2,5% лихва годишно. Свържете се по имейл: ( pacific-loan.service@outlook.fr ) Чрез WhatsApp на номер: +33 745 550 314 благодаря ви, чакам да ви прочета много скоро

2023.06.08 | 13:44

1
Браво на Румен Радев! Нашето място е с братска Русия.

Добави коментар

Водещи новини