Деца събраха над 3 хил. лв. само за няколко дни за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

  • 06 юни 2023 14:33

  • 329
  • 1
Деца събраха над 3 хил. лв. само за няколко дни за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца
© Уикипедия
Слушай новината Слушай новината

Деца от Враца се включиха в благотворителната инициатива за събиране на средства за ремонта на паметника на Христо Ботев на централния площад в града. Вече няколко дни от началото на месеца те продават сувенири и стоки, подходящи за използване във всекидневието, на символични цени. До днес са събрали над 3 хил. лв., казаха децата.

Всички те са третокласници и вече са завършили училище, което им позволява да са на централната улица всеки ден. Една част от тях са и възпитанички на спортен клуб по художествена гимнастика „Ритмика 89“ Враца. „Смятаме да събираме пари през цялото лято, идеята е на нашите родители, а ние се включихме с желание“, казаха още децата и обясниха, че стоките, които продават са дарени от бащата на едно от момичетата.

Самоков се преклони пред подвига на Христо Ботев и на загиналите за свободата на Родината

Идеята за събиране на средства за ремонт на паметника бе представена от кмета на Враца Калин Каменов още миналия месец, а началото на благотворителната акция бе дадено на приема по повод празника на града. Събраната там сума и за какво точно тя ще бъде изразходвана, ще бъде обявено от кметския екип в следващите дни, съобщиха за БТА от Община Враца.

Росица Валентинова
329 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Браво !

2023.06.07 | 01:48

1
За жалост никой не обръща внимание на тези неща .

Добави коментар

Водещи новини