Потърпевша от проливните дъждове в Северозапада: Две нoщи и два дни не съм спала и събирам водата

  • 05 юни 2023 07:56

  • 1575
  • 2
Потърпевша от проливните дъждове в Северозапада: Две нoщи и два дни не съм спала и събирам водата
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Проливните дъждове в Северозападна България нанесоха огромни щети в региона. Наводнени са важни пътища и няколко населени места.

В село Лютидол дори масивната бетонна ограда на къщата на Недка Грозева не издържа на водата и образувалото се свлачище.

„Две нoщи и два дни не съм спала и събирам водата. Първият етаж беше пълен. Един мой братовчед дойде да ми помогне, защото нямаше кой друг. С маркуч издърпахме водата. Постоянно събирам, но продължава да се стича в кухнята, в мазето. Цял живот събирам за къща, за да живея спокойно като се пенсионирам. Природата ни побърка“, каза Недка пред БТВ.

От „Гражданска защита“ имат план да се откопае част от двора и да се изправят панелите, уточни кметът Никола Николов.

Щетите след пороите в Северозапада

След обилните дъждове ситуацията се е нормализирала, като възстановено водоподаването и електричеството, но някои части на селото остават без вода.

Росица Валентинова
1575 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Shin

2023.06.26 | 10:20

2
Кмета Никола Николов който си направи улица пред тях с държавни пари !!!!
Тома Иванов Флоров Флоров

2023.06.05 | 09:15

1
БРАВО...ПРОВАЛ...Така може да се нарече Управление на институциите в България....Тотално абдикиране на Месната власт ...ОРГАНИЗАЦИЙТЕ ЗА БЕТСТВИЕ И АВАРИЙНА БЕЗОПАСНОСТ...къде са ви професионалните отговорници по места..нима тези наводнения са за първи път...Кмета на общината е виновен каза министерството...А дали е така...Това е Държавна политика...Басейнова дирекция за съхраняване на водите...Кой отговаря за реки ,блата ,водоеми...ПРИ Топенето на снега ,при валежи....при кризисни ситуаций...Колко села бяха наводнени и пак не си взехме поуки...Няма ред и последователност ,няма съдебна отговорност на лицата, който отговарят ...

Добави коментар

Водещи новини