Засилен е трафикът на румънски коли през България за Гърция

  • 03 юни 2023 11:56

  • 362
  • 0
Засилен е трафикът на румънски коли през България за Гърция
© Булфото (архив)

Засилен е трафикът на румънски леки автомобили на влизане в България през граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Русе“, „Кардам“ и „Дуранкулак“ с Румъния. Това съобщиха от МВР на сайта си. Интензивният трафик се дължи на празнични почивни дни в Румъния от 1 до 5 юни, посочват от министерството.

Засилено е движението и на излизане към Гърция. Очаква се увеличаване на пътникопотока от румънски туристи и в обратна посока на 5 юни.

Главната дирекция „Гранична полиция“ е създала организация за облекчено пропускане на румънските граждани. Трафикът е интензивен нa ГКПП „Оряхово“, ГКПП „Видин" и ГКПП „Кардам“ за товарни автомобили на изход.

Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/ „Липница“ и „Крушари"/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На пунктовете със Сърбия трафикът е нормален. В зоната на ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Нормално се осъществява преминаването през пунктовете с Република Северна Македония и с Турция.

Радина Лазарова
362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини