Наши военни спасиха майка и дете, паднали в шахта с вода

  • 01 юни 2023 16:49

  • 2848
  • 4
Наши военни спасиха майка и дете, паднали в шахта с вода
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

Военнослужещи от Военновъздушните сили спасиха от удавяне дете и майка, съобщават на фейсбук страницата си от ВВС.

Инцидентът, завършил с благополучен край се случва в центъра на гр. Долна Митрополия на 31.05.2023 г. Дете пропада в дълбока ВиК шахта пълна с вода. Майката на детето се опитва да го извади и също пропада в шахтата. Минути по-късно военнослужещите ефр. Данаил Цветанов Петров и редник Веселин Михайлов Вълчев се оказват в близост до мястото и чуват викове за помощ от очевидци на инцидента.

Двамата военнослужещи веднага се отзовават и предприемат действия за спасяване на детето, което едва се е държало на повърхността на водата. В сложната ситуация военнослужещите съумяват да действат максимално бързо, адекватно и решително, и успяват да спасят детето.

Пожарникари спасиха баба от горяща сграда

Едва след като го изваждат, те виждат, че от водата се подават ръцете на неговата майка, която го е държала под водата. С големи усилия военнослужещите успяват да извадят от шахтата и жената.

Уплашени, но живи и невредими пострадалите са били откарани за преглед в гр. Плевен.

На мястото на инцидента г-жа Ваня Николова от Община Долна Митрополия е изказала благодарност на военнослужещите за бързата им, адекватна и животоспасяваща реакция.
Ефрейтор Данаил Цветанов Петров и редник Веселин Михайлов Вълчев са военнослужещи от военно формирование 32040 – Крумово. В момента са специализанти в 12-та авиационна база и се обучават в курс за придобиване на военна квалификация „Младши сержант – първи модул“.

Командирът на 12-та авиационна база ги поздрави за мъжеството, предприетите бързи и адекватни действия. Благодарение на тяхната решителност и непоколебимост в тази критична ситуация, този нещастен инцидент завърши с добър край и два човешки живота бяха спасени.

Мая Йорданова
2848 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.06.02 | 07:53

4
По времето на Бай Тошо, нямаше коментари, но не защото нямаше интернет, защото пращаха коментирания на "слънчев бряг"
КАРЛОВСКАТА БРИГАДА

2023.06.01 | 18:25

3
С ТАНКОВЕТЕ КЪМ СОФИЯ! ГРАДА ДА СЕ БЛОКИРА! КПП НА ГОЛЕМИТЕ КРЪСТОВИЩА! ДА СЕ ПРИВЛЕКАТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПЕХОТНИ ЧАСТИ! ДЕПУТАТИТЕ ДА СЕ ИЗЛОВЯТ!
ВНАЦИ, къде са мустаците?

2023.06.01 | 17:08

1
Наши военни спасиха майка и дете, паднали в шахта с вода СИМПАТЯГИ! притекли са но помощ. А пострадалите какво са правили в шахтата с вода? вземали са безплатно къпане .

2023.06.01 | 17:53

2
мно-о-ого тъп коментар.

Добави коментар

Водещи новини