Гълъб Донев се срещна с първокласници за 1-ви юни, показа им как се сади цвете

  • 01 юни 2023 12:45

  • 270
  • 1
Гълъб Донев се срещна с първокласници за 1-ви юни, показа им как се сади цвете
© Правителствена пресслужба

Кратък урок по любов към природата предаде служебният премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. на първокласници от столичното 60-о ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ по случай днешния 1 юни – Международния ден на детето. Премиерът бе гост на училището, чийто възпитаник е и той, за да разговаря с децата за впечатленията им и наученото от тях в първи клас. 

„За тази една година сте научили буквите, да ги подреждате в думи и да пишете изречения. Това е голямо постижение“, поздрави Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. първокласниците за края на учебната им година. Той им честити днешния празник и им каза, че именно те са бъдещото на България. 

Празнуваме Международния ден на детето

Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. сподели още, че в ученическите си години, редом с останалите знания, е научил и друг важен урок – за любовта към природата. За да провокира тяхното любопитство към отглеждането на цветя, той демонстрира как се засажда цвете в саксия. 

Цветето, което съм избрал днес, се нарича каланхое. Идва от остров Мадагаскар, който са намира в Югоизточната част на континента Африка. Известен е с това, че там са се запазили много растителни животински видове. Някои от тях може би се срещат в Австралия, но в другите части на земното кълбо ги няма. Каланхоето е едно от тези растения. Не е претенциозно, не изисква особени грижи. Може да му се избере в стаята всякакво изложение. Има едно единствено изискване – когато настъпва периодът на неговия цъфтеж, от януари до юли, трябва да има своите 14 часа на тъмнина. Ето защо някои специалисти съветват да се намери тъмно мястото в стаята или да се покрие с картонена кутия. След този период започва да цъфти и се отблагодарява с богати цветове. Полива се веднъж в седмицата, разказа в подробности премиерът пред първокласниците. 

Кратък урок по любов към природата предаде служебният премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. (Снимка: БТА)

Владимир Василев
270 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.06.01 | 12:57

1
Да си беше останал любител градинар, а не да лиже дирника на селския чорап и мУтрафонова. Прожен говнояд, съсипа какеото и мутрите не успяха.

Добави коментар

Водещи новини