Илияна Йотова беше гост на 36-ия Конгрес на Съюза на народните читалища

  • 31 май 2023 15:02

  • 241
  • 2
Илияна Йотова беше гост на 36-ия Конгрес на Съюза на народните читалища
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Аз съм от хората, които въстават срещу всеки опит да бъде унищожено българско читалище – това е посегателство срещу миналото и бъдещето ни. Национално предателство, родоотстъпничество извършва всеки, който дръзне да посяга на тази институция с биография, дълга колкото българската свобода, дори повече от живота на третата българска държава. Най-тъжно е, когато хора без или с фалшива биография, но с мимолетна власт, се опитват да зачеркват труда на поколения назад!

С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към делегатите и гостите на 36-ия Конгрес на Съюза на народните читалища. Тя увери присъстващите в неизменната подкрепа на президентската институция за развитието на читалищното дело. „Духовност, образование, култура – вие сте крепителите на тези три стълба, които съхраниха българския народ, изградиха българската нация и възкресиха българската държава. Вие сте хората с факли в ръка, които ни сочат пътя напред. Вие сте първите редици на битката срещу пагубната комбинация от неграмотност и наглост“, обърна се Йотова към читалищните дейци. 

Вицепрезидентът ще участва в отбелязването на Деня на Африка

Вицепрезидентът посочи, че в България има близо 4 хил. читалища, които определи като силни антидоти на непросветеността и застоя. „Този внушителен брой показва нагледно нуждата от читалището и опровергава всички, които твърдят, че то е обвито в паяжини и принадлежи на миналото. Ние с вас знаем какво е читалището за един малък град или село – то е всичко, там се случва животът, там порастват децата“, подчерта Илияна Йотова.

Вицепрезидентът отново призова за повече средства за развитие на културата, като посочи опасността от дълготрайни последствия от кризата на смисъла, на ценностите, на духовността. Илияна Йотова специално благодари на председателя на Съюза на народните читалища Николай Дойнов за всеотдайността и активната дейност, за успешното изграждане и поддържане на добър екип.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
241 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВАГИНИПУТИ

2023.07.28 | 18:13

2
НА ИЗТЪПАНЕНАТА ГНУСОТ БАЩА Ѝ ЕДИНСТВЕН ОТ ВСИЧКИ БАНДИТОПАРТИЗАНСКИ ИЗЧАДИЯ СИ ПОЕ ВИНАТА БЕЗ МЕЗЕ.ХВАЛА НА ТОЗИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН,КОЙТО МУ НАБИ НОЖА ДО ДРЪЖКАТА!!!...СТИИИИИИИГА РОСКА ГНУСОТ ДЕ!!!... ХИЧ ЛИ ПЪК НИ НЯМАТЕ ЗА ХОРА!?... ОСРАХТЕ НИ ДЪРЖАВАТА С ИМЕНАТА,ЧУЧЕЧЕЛАТА И ГНУСНИТЕ ОБРАЗИ НА ХИЩНИТЕ РОСИ ВЕЧЕ ВЕК И ПОЛОВИНА...БАЙГЪМ ОТ РОСКА ГНУСОТ!!!... АЙ СЕКТИР!!!...ПУТЕТО Е ДАЛ ИНСТРУКЦИИ НА УТБАТА И ТЯ ДЕЙСТВА СЪОБРАЗНО С ТЯХ. МЛ.ЛЕЙТЕНАНТ МАРИН СТАРАТЕЛНО ПОДПОМАГА КРЕМЪЛСКИЯ СПЕЦНАЗ В СЪРБИЯ...КАК САМО ОБГРИЖВАШЕ СЪВЕТНИКА НА ДУПИНОВ НАЙ ОТЗАД,ПРОТРИЛ МУ БЕШЕ БЛЯДСКИЯ БРИЧ С ЕЗИК...ДО'ДЕ СТАНА ГЕНЕРАЛ... ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААА... СЕ СЕ СЕРЕ...И ПРЕДИ И СЕГА,СЕ СЕ СЕРЕ...ПОЗОР,УЖ 13ВЕКОВНА БЪЛГАРИЯ,А ЕДВА ВЧЕРА В АДМИНИСТРАТИВНИЯ Ѝ ЦЕНТЪР ТУРИХА НЯКЪДЕ В КЬОШЕТО БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛ И ТО КЬОРАВ,ЗА ДА НЕ ВИЖДА,КАК ИЗСРАНИТЕ РОСИ ТРАХАТ 240/те ПРОСТИТУТКИ В НЕРОДНОТО СЪБРАНИЕ. САШО ТАРАШО НА КОН В КЕНЕФА НА РОСИТЕ.РОДИНАТА МИ ОТ ВСЯКЪДЕ Е ОСРАНА С ГНУСНИ ИМЕНА НА РОСИТЕ И ЗАТРУПАНА С ХИШНИЧЕСКИТЕ Ѝ ЧУЧЕЛА. ЗАЩО ИМЕТО НА ЛЮДОЕДА НЕВСКИ,А НЕ НА ДЯКОН ЛЕВСКИ!?... ЗАЩО СПАСИЛИТЕ БЕЗБРОЙ ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ СА ПОД "пирожкин", А НЕ НА НЯКОЙ ОТ БЕЗБРОЙНИТЕ ЗАСЛУЖИЛИ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ!... ДО КОГА ЩЕ СМЕ КЕНЕФ НА ИЗСРАНИТЕ РОСИ!?...ЧОВЕЧЕСТВОТО ОТКРАЙ ВРЕМЕ Е НАЯСНО,ЧЕ ИЗСРАНИТЕ РОСИ... СА СИ ИЗСРАНИ ИЗНАЧАЛНО-ГНУСНИ И НАГЛИ. ВЪНШНИЯТ НА СПЛУТИЯ БРЕЖНЕВ СТО ПЪТИ ЗАЯВЯВА,ЧЕ РОСИТЕ НИКОГА НЕ СА СПАЗВАЛИ МЕЖДУНАРОДНИТЕ ДОГОВОРИ И ТОЙ БИЛ ГОРД С ТОВА ЧЕ СА СИЛНИ И МОГАТ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ. КОНЯ ЛАВРОВ НА ЕВРОСЪВЕЩАНИЕ НА ВЪНШНИТЕ НАГЛО КРЕЩИ ОТ ТРИБУНАТА, ЧЕ ТАКАНАРЕЧЕНАТА БЪЛГАРИЯ Е ТРОЯНСКИ КОН НА КРЕМЪЛ В ЕС И НАТО,ЗА КОЕТО МИНИСТЪРЧЕНЦЕТО НА КЕНЕФА НА РОСИТЕ ОКОЛО БАЛКАНА...МУ СДЕЛА БРАТСКА И НЕРУШИМА СВИРКА...ВСЕ ТАКАААА...ДО КРАЯ НА МОСКВААААА....пРОСИЯ-СЕ СЕ СЕРЕ,ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ - СЕ СЕ СЕРЕ,СЕ СЕ СЕРЕ...ВСЕ ТАКАААА...ДО КРАЯ НА МОСКВАААА... АМИН ДАЙ БОЖЕ...
davidof

2023.05.31 | 16:11

1
Земеделски и индустриален инвестиционен заем Ние сме банка, която предлага кредитни услуги за финансиране на различни ваши проекти в рамките на търговското земеделие и създаването на различни бизнеси. Предлагат се оферти от 8 000 евро до 5 000 000 евро с възможност за възстановяване на 2,5% лихва годишно. Свържете се с нас по имейл: (pacific-loan.service@outlook.fr) Чрез WhatsApp на номер: +33 745 550 314 благодаря ви, чакам да ви прочета много скоро

Добави коментар

Водещи новини