Бургас одобри подписването на споразумение за сътрудничество с Гданск

  • 29 май 2023 12:36

  • 246
  • 0
Бургас одобри подписването на споразумение за сътрудничество с Гданск
© Pixabay

Общинските съветници в Бургас гласуваха положително докладната записка, внесена от кмета на общината Димитър Николов за подписване на споразумение за сътрудничество с полския град Гданск. Това се случи на днешното редовно заседание на местния парламент. Целта на документа, който предстои да бъде подписан, е задълбочаване на взаимоотношенията и обмяна на опит в сферата на икономиката, културата и образованието.

Бургас вече е популярна курортна дестинация за жителите на Република Полша и в частност град Гданск. Директните полети между Летище Бургас и полските дестинации допринасят за 30 на сто от пътникопотока на летището в Бургас, обяви кметът Николов при обсъждането на предложението.

В Бургас пристигнаха първите туристи

От няколко години между двата града съществува пряка самолетна линия, основно през летните месеци. Днес стана ясно, че се водят разговори за превръщането ѝ в целогодишна. На 12 юни в Бургас се очаква посещението на полска делегация с представители на Община Гданск, културния и образователен сектор в града, както и представители на бизнеса, които желаят да установят по-тесни връзки с местния бизнес, информира БТА.

Град Гданск е важно пристанище на Балтийско море и партньорството между градовете би разкрило нови възможности в секторите на синята икономика, като осъществяване на съвместни проекти по европейски програми за сътрудничество, се посочва в докладната записка на кмета Николов. 

Владимир Василев
246 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини