Хартиеният билет остава след първи юни, но само в метрото

  • 28 май 2023 20:11

  • 1784
  • 1
Хартиеният билет остава след първи юни, но само в метрото
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Единствено и само в метрото от целия градски транспорт в София ще може да се пътува с хартиен билет. Това решиха общинските съветници на сесията на СОС, след като удължиха срока на действие на хартиения превозен документ, съобщи БТВ.

Първоначално той можеше да се ползва само до първи юни, но срокът е удължен по предложение на Комитета по наблюдение на новата билетна система. Докладът е публикуват на сайта на СОС. 

Еднократният билет в София ще продължи да се продава на касите в метрото

През лятото на 2022 г. СОС прие нова тарифна политика, която да систематизира и организира по нов начин превозните документи в градския транспорт на София. В градския транспорт хартиените билетчета последно се използваха до март и вече са изцяло заменени с електронни превозни документи на тикет системата. Аргументите на Комитета по наблюдение са, че много хора ползват хартиения билет и премахването му би затруднило гражданите. Закупуването му става само на касите на метрото.

От ЦГМ съобщават, че електронните превозни документи за обществения транспорт в София се радват на интерес и продажбата им се увеличава. Това важи особено за билетите 30+ и 60+, които получават най-голямо одобрение от столичани и гости на София.

Филип Епитропов
1784 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.28 | 23:54

1
Пълзяща дигитализация. Офците спят.

Добави коментар

Водещи новини