Протест срещу жертвите на пътя

  • 28 май 2023 13:50

  • 462
  • 2
Протест срещу жертвите на пътя
© Bulphoto
Слушай новината Слушай новината

Национален протест срещу войната по пътищата организират близки на загинали в катастрофи в повече от 20 града в страната.

Една от локациите е ямболското село Козарево, където протестиращите затвориха за 15 минути международния път към граничен пункт "Лесово".

 

Настояват за спешни мерки да се спре войната по пътищата. Издигнаха плакати "Спрете войната по пътищата!" и "Скоростта убива". Към близките на загинали и пострадали се присъединиха мотористите от мотоклуба в Ямбол и жители на близките села.

"Когато има при ПТП със загинали употреба на алкохол, наркотици и грубо нарушение на Закона за движение по пътищата да бъдат гледани като умишлени престъпления, а не като сега като неумишлени и убийците да получават условни присъди, да бъдат държани най-много 3 месеца и после да намират начини да се измъкват от закона", заяви пред БНТ Иван Спасов, организатор на протеста.

"Ние сме съпричастни към всички семейства, които са загубили своите роднини по пътищата. Мисля, че трябва да бъдат променени много закони", допълни Теодора Тачева, кмет на село Козарево.

Протест в 20 града срещу войната по пътищата

Протестиращите настояват за спешна среща с председателя на Народното събрание, информира БНТ.

Десислава Станева
462 2

Коментари 2

Добави коментар
В

2023.05.28 | 17:44

2
Браво,само така и до последно.

2023.05.28 | 16:42

1
Браво на активните граждани.

Добави коментар

Водещи новини