Цигарите поскъпват, но пак ги купуваме

  • 28 май 2023 08:20

  • 2262
  • 2
Цигарите поскъпват, но пак ги купуваме
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В навечерието на Световния ден срещу тютюнопушенето. 780 милиона души имат желанието да откажат цигарите, сочат данни на Световната здравна организация.

През последните години, България е с най-висок процент на пушачи сред възрастовото население и с втори най-висок процент сред подрастващите момичета. 

Повече от 50 години уличният музикант Божидар освен китарата не е оставял и цигарите, съобщава Нова телевизия. Разказва, че през годините спирал за кратко да пуши, но след това отново започвал. Пуши по близо кутия на ден. Парите не достигат за някои неща, но за цигари винаги намира.

Захари от Монтана пък намерил свой вариант, за по-евтини цигари като сам си ги прави. Така избегнал поскъпването и мисълта, че ще трябва да ги отказва. На ден пуши около 12 – 13 цигари, разказва Нова телевизия.

Средно с около 30 стотинки е поскъпнала кутия цигари от 1 март, като до 2026 година се очаква цените им да растат постепенно. По-високите цени обаче не водят до отлив на клиенти, разказват продавачи.
 

И тази година на 31 май в страните по целия свят ще се отбележи Световният ден без тютюнев дим.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2262 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
По-високите

2023.05.28 | 12:02

2
Цени са за печалбата на ЕС за да имат парички за оръжия на укрите! Нищо ефективно не са измислили евронещастниците освен скъпият ни живот.Дайте ми една причина да им повярвам,че не ни избиват от където и да погледнеш! ЕС ЗА МАН Е ДНА СОРОСКА КО.ИНА И НИЩО ДРУГО ,ТЕ НЕ ОПРАВЯТ ПРОБЛЕМИТЕ,А ГИ СЪЗДАВАТ!!! И ПО-ЗЛЕ ЩЕ СТАВА ИДВА НОВ ВИРУС,С КОЙТО ЩЕ НИ РАЗПОЛОВЯТ В СВЕТОВЕН МАЩАБ!!! СПОРЕД ПЛАНОВЕТЕ НА ЕЛИТА!
Mangala

2023.05.28 | 10:40

1
Za taq rabota sı ıma shema, kontrabanda sas tsıgarı

Добави коментар

Водещи новини