Стачка в Бургас: Служители на НОИ поискаха по-високи заплати

  • 25 май 2023 14:59

  • 931
  • 2
Стачка в Бургас: Служители на НОИ поискаха по-високи заплати
© Булфото

С лентички на ревера служители на Националния осигурителен институт (НОИ) в Бургас излязоха на стачка днес. В продължение на един час те останаха пред входа на институцията с искане за увеличение на заплатите с поне 30 на сто. Служителите обявиха, че работят в една от най-натоварените държавни структури в страната.

В Бургас, посочиха те, дирекцията е изключително натоварена, като част от работещите били принудени да работят извънредно през почивните дни, за да свършат всичко необходимо, тъй като важни актуализации на пенсии и болнични минават именно през тях.

Служители на НОИ излизат на стачка

В демонстрация се включиха служителите на НОИ, които са членове на синдикалната структура на КТ „Подкрепа“ в институцията. Те издигнаха плакати с надписи: „Ще сложим край на подигравките с труда ни” и „Инфлацията е бич за нашите семейства”.

От Бургас служителите на осигурителния институт призоваха за равно увеличение на заплатите на всички работници и служители, което да се случи по съгласуван със синдикалните организации механизъм. Според тях увеличението трябва да влезе в сила със задна дата - 1 януари 2023 година, информира БТА.

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
931 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
И,аз ,и аз ....

2023.05.27 | 18:26

2
....искам по висока заплата.Има ли някой да иска по ниска заплата ,ееееее май няма човек в Бг да иска по ниска заплата ,и пенсия ....много жалко.
Ми

2023.05.25 | 15:46

1
Като не им оттърва да си създадат собствен бизнес за пари,стига са стояли на държавна хранилка

Добави коментар

Водещи новини