Папа Франциск прие българската делегация по повод 24 май

  • 24 май 2023 12:49

  • 1736
  • 3
Папа Франциск прие българската делегация по повод 24 май
© Народно събрание
Слушай новината Слушай новината

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март прие българска официална делегация, водена от председателя на парламента Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети, която е на официално посещение във Ватикана по повод 24 май.

Председателят на парламента Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети проведе разговор на четири очи със Светия отец, след което се състоя и разширена аудиенция с представителите на Народното събрание, информира БНТ.

Снимка: Народно събрание

"Пожелавам здраве, оптимизъм, пожелавам вяра, пожелавам надежда и разбира се, любов, на този празник, който е най-хубавият за мен български празник, защото е свързан с книжовност, с духовност, с писменост - с това, което все повече забравяме, с общението с книгите. Това беше темата на разговора ми със Светия отец - много топъл разговор. Той пази топли спомени от посещенията му през 2019 година. Обръщението му за мирът на земята има известно пророчество, защото той каза, че мирът е позитивно Благо, не е просто достатъчно да няма война", каза Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Той изтъкна, че трябва да преодоляваме различията помежду ни особено в контекста на събитията у нас.

По-политически е бил разговорът с държавният секретар на Ватикана - Негово Високопреосвещенство Кардинал Пиетро Паролин.

"Много добре бяха запознати с последните развития на политическата ситуация в България и поощриха, така както всички останали европейски ръководители, процеса за нормализация на политическия ни живот. Темата е да има стабилно управление, защото 2 години кризи и нестабилност, в която и да е страна по света, особена държава членка на ЕС, буди тревога, която е необяснима особено, когато политическите сили, които имат възможността да реализират и политики и съвместна законодателна програма и имат еднакви виждания, да не съумеят да направят стабилно управление - по-скоро говори за гордост, която знаете в нашата религия е недопустима", подчерта Желязков.

Официалната делегация на България присъства и на молебена в базиликата "Сан Клементе", където поднесе венец пред мощите на св. Кирил.

Предстои и среща с държавния глава на Суверенния Малтийски орден, както и срещи в камарата на депутатите.

На аудиенцията във Ватикана председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети подари на папа Франицск златовезана икона на светите братя Кирил и Методий и свети Климент.

България се преклони пред делото на Светите братя Кирил и Методий

Иконата е изработена ръчно, със златни и сребърни метали и конци, от българско ателие за богослужебни одежди. Направата е отнела около един месец и половина. Отзад на иконата има пластина с надпис, че е подарена от председателя на парламента. Иконата е поставена във везан калъф от кадифе с логото на Народното събрание, поясняват пратениците на БНТ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1736 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
someone

2023.05.24 | 17:01

3
при техния си духовен водач, на такъв светъл православен празник да си с папата католик е просто унизително и гнусно.

2023.05.24 | 14:10

2
ПРОРУСКИТЕ АГЕНТИ СЕ СРЕЩАТ.

2023.05.24 | 13:03

1
БГ КОМУНИСТИ ПРИ АРЖЕНТИНСКИ АТЕИСТ

Добави коментар

Водещи новини