Водещите новини! Очаква се одобрение на Истанбулската конвенция следващата седмица. Проверяват се над 70 сигнала срещу Иван Гешев (и още…)

  • 23 май 2023 19:07

  • 1730
  • 2
Водещите новини! Очаква се одобрение на Истанбулската конвенция следващата седмица. Проверяват се над 70 сигнала срещу Иван Гешев (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
    на 23 май    

 

Наблюдаващ прокурор е дал указания на органите МВР за действия за установяване на извършителите, които следва да бъдат предприети в хода на досъдебното производство.

Софийска районна прокуратура ръководи досъдебно производство за хулигански прояви, извършени спрямо сградата на Дома на Европа в гр. София.

СРП погва вандалите, замерили сградата на Дома на Европа

***

Съветът на ЕС се очаква да гласува следващата седмица за въвеждането на Истанбулската конвенция. Това съобщи съдокладчикът на Европейския парламент Арба Кокалари на пресконференция, на която изрази очакване при предстоящото гласуване да се постигне широко мнозинство, предаде БТА.

Съветът на ЕС се очаква да одобри Истанбулската конвенция следващата седмица, според евродепутати

***

Георги Кузманов, Гергана Мутафова, Калина Чапкънова, Огнян Дамянов, Йордан Стоев и Светлана Бошнакова посочват, че от началото на месеца сме свидетели на неокачествимо посегателство и погазване на върховенството на закона, на безпримерен и невиждан до сега процес на уронване престижа на съдебната власт, на дестабилизация на държавната власт, на грубо погазване на конституционните и европейски ценности и отричане от демократичните устои на Републиката.

Прокурорската колегия на ВСС: Гешев не цели изясняване на истината, а ескалация на напрежението

***

За периода от 2018 г. до настоящия момент срещу Иван Стоименов Гешев в качеството му на прокурор, административен ръководител на Специализирана прокуратура, заместник главен прокурор и главен прокурор на Република България са постъпили над 70 сигнала с твърдения за извършени от него нарушения и/или престъпления.

Прокуратурата: Проверяват се над 70 сигнала срещу Иван Гешев

***

Проговори един от прокурорите, поискали оставката на Гешев

***

Отговор…

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание на Република България (НС) за даване на разрешение за продължаване на наказателното преследване срещу Д. Д., депутат в 49-о Народно събрание. 

СГП предложи на Гешев да поиска имунитета на Делян Добрев

***

Единият е по делото, станало известно като "Барселонагейт". Разследването проверява дали Борисов е прал пари в испанския град. Вторият е по сигнал от гражданско сдружение, за което прокуратурата вчера съобщи.

Прокурори разпитват Бойко Борисов за "Барселонагейт" в четвъртък

***

„Две години хаос, престъпност, миграция, обедняване, без План за възстановяване и устойчивост. Поздравявам лидерите на Продължаваме промяната и Демократична България за решението.

Съветвам ги да не четат и да не гледат сайтове преди да се състави кабинет. Поздравявам всички, които искат да извадят държавата от този тотален хаос, до който ни доведе знаете кой“. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив.

Борисов към ПП-ДБ: Призовавам ги да не четат новини, докато не съставят кабинет

***

Асен Василев ще бъде министър на финансите. Надявам се проф. Тагарев да остане. Акад. Денков се обажда на всеки от тях. Отбраната е ключова важна за България. Сглобява се един много силен кабинет на базата на първоначалния, който показахме“.

Кирил Петков: Асен Василев - финансов министър, Мария Габриел ще е единственият човек от ГЕРБ

***

„Флагът на опозиционната на Владимир Путин въоръжена групировка Легион "Свобода России" (Свобода за Русия) се развя над Москва", предаде израелската медия мигнюз.

На кадри, разпространени в интернет, се виждат бели и сини балони, които прелитат над жилищен квартал в руската столица и развяват бяло – синьо – бяло знаме.

"Докато ние водим боеве за освобождаване на (пограничната с Украйна) Белгородска област, над столицата на нашата родина се развя флагът на Легиона", заявиха от подразделението.

Флагът на руска въоръжена опозиционна групировка се развя над Москва

***

Украйна ще получава подкрепата на Запада "за години напред", каза британският премиер Риши Сунак, като предупреди руския президент Владимир Путин, че стратегията му на изчакване "няма да проработи", предадоха Пи Ей медия и ДПА.

Британският премиер каза, че една от "погрешните сметки" на руския президент е било да мисли, че инвазията му в Украйна ще раздели съюзниците.

Британският премиер: Украйна ще получава западна подкрепа години напред

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1730 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Няма как да си евроатлантик и да не си педepacт

2023.05.23 | 23:10

2
ЗНАЕТЕ ЛИ КОГА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ, КУPBИ ТРЕТОПОЛОВИ?
баба гицка

2023.05.23 | 19:44

1
НЕ ПИПЙТЕ ГЕШЕВ - само тий се бори с мафията

Добави коментар

Водещи новини