Румен Радев и Илияна Йотова ще отбележат Деня на светите братя Кирил и Методий

  • 23 май 2023 15:42

  • 467
  • 1
Румен Радев и Илияна Йотова ще отбележат Деня на светите братя Кирил и Методий
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

На 24 май, сряда, държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще отбележат Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Това съобщиха от прессекретариата на президентството.

В 10.30 часа пред сградата на президентската институция двамата ще се присъединят към тържественото шествие по повод празника. От 11.00 часа президентът и вицепрезидентът ще участват в официалната церемония пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, където държавният глава ще отправи приветствие и ще поднесе цветя на паметника на светите братя.

НСО с мерки за празничния 24 май

От 18.30 часа в Националния исторически музей в София държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и съпругата му Десислава Радева ще бъдат домакини на традиционния прием по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
467 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.23 | 16:32

1
Гнусари,не омърсявайте празника.

Добави коментар

Водещи новини