Радев: Пълноценното развитие на младите ни хора е необходимост за постигането на националните ни цели

  • 20 май 2023 13:54

  • 388
  • 3
Радев: Пълноценното развитие на младите ни хора е необходимост за постигането на националните ни цели
© Пресцентър на Президентството

Без посветеност на мисията за пълноценното физическо и духовно развитие на младите хора в България трудно ще постигнем амбициозни национални цели и напредък на нацията. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в приветствието си към деца и младежи, участващи в Националния турнир по утринна гимнастика „Ямбол 23“ и в „Президентския тест“ за насърчаване на активния и здравословен начин на живот на младите хора, който е част от инициативата "Спортувай с президента".

Държавният глава беше днес в Ямбол за двете спортни прояви, съобщават от пресцентъра на Президентството. 

Над 500 деца от цялата страна представиха гимнастически съчетания в Линейния парк "Тунджа" пред жури, включващо заслужили български спортисти, треньори и преподаватели: Милена Търничкова, Нешка Робева, Маргарита Моллова, Марина Петрова, Тотка Тодорова и Иван Трифонов. Децата взеха участие и в теста на президентската инициатива, в който демонстрираха физическите си способности в няколко различни дисциплини.

„Спортувай с президента“ и турнир по утринна гимнастика събират над 500 ученици от страната в Ямбол

Турнирът в Ямбол се провежда за втора поредна година и се организира от местната власт. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на поздрави ръководството за положените усилия младите хора да растат по-здрави, силни, смели и достойни бъдещи граждани на България, готови да преодоляват всякакви предизвикателства.

По думите на президента състезанието се превръща в двигател за завръщане на утринната гимнастика в училищата. Като част от инициативата „Спортувай с президента“, президентският тест набира все по-голяма популярност и обхваща нови общини и училища, отбеляза още президентът.

Сред гостите на спортните прояви беше и министърът на младежта и спорта Весела ЛечеваВесела ЛечеваВесела Лечева е родена на 20 май 1964 г. във Велико Търново. Завършва Националната спортна академия. Десислава Илиева, председател на федерация „Спорт за всички“ връчи на президента плакет за приноса му в развитието и насърчаването на спорта сред младите хора.

Държавният глава връчи първа награда в турнира по утринна гимнастика в първа дивизия, ученици от първи до четвърти клас, на начално училище „Св. св. Кирил и Методий“, Ямбол.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
388 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2023.05.20 | 14:43

3
❤️Играя нова ceкс игра 18+) Не мога да се справя с нея, много трудно) Кой е играл, помогнете ми ➤ Ja.cat/xgams
Петър Георгиев

2023.05.20 | 14:11

2
Аз само да питам Радефф за кои национални цели говори ? За Руските или за Руските ?

2023.05.20 | 14:09

1
Да живее 10 септември, ден на народната милиция – единствена опора на народната власт!

Добави коментар

Водещи новини