И Търговище се надига заради убийствата по пътя

  • 19 май 2023 11:38

  • 241
  • 0
И Търговище се надига заради убийствата по пътя
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

И жители на Търговище ще се включат в национален протест срещу убийствата на пътя. Протестът ще бъде на 21 май от 11:00 ч., на главен път София-Варна, в района на „Момина чешма“ – мястото, където на 31 октомври 2022 г. в катастрофа от неправилно изпреварващ водач бе убит младият мъж Петър Василев, съобщиха организаторите, обединени в социалните мрежи в група „Бдението на майките на Търговище“. 

Според администратора Стела Антонова „мирните и възпитани действия са явно за цивилизованите общества“. Затова призова да се спре с търпимостта към агресията на пътя, към арогантните, пияните и дрогирани шофьори, и към ненаказаните виновници и убийци на пътя. „Стига сме погребвали невинни деца! Стига сме силни на думи, а не на действия! Стига сме се кръстили с думите ”Да пази Господ!”, казва Антонова.

Организаторите уточняват, че движението в района ще бъде спряно, а пътни полицаи ще насочват към местата за паркиране, пояснява БТА. 

Както БТА съобщи, след смъртта на 21-годишния мъж Петър Василев майки от Търговище се събраха на бдение, внесена бе и подписката с искане за обезопасяване на пътния участък в района на „Момина чешма“.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини