БЧК събира със SMS-и средства за над 2 500 000 души след земетресенията в Турция и Сирия

  • 18 май 2023 07:34

  • 248
  • 0
БЧК събира със SMS-и средства за над 2 500 000 души след земетресенията в Турция и Сирия
© Novini.bg/ Canva

Българския червен кръст продължава да набира средства на номер 1466 в подкрепа на хуманитарните дейности, които се извършват на терен в Турция и Сирия след земетресението в началото на февруари.

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 676

Според данните на червенокръстката организация, жертвите от природното бедствие са близо 50 000 души, а ранените са над 107 000. Турския червен полумесец предоставя топла храна в т.н полеви кухни или под формата на кетъринг, обясни Преслава Лилова, директор Международно сътрудничество и програми, към Българския червен кръст.

„За нас буди загриженост в дългосрочен план относно справянето с цялата ситуация на място и връщането на някакво ниво на нормалност в бита на хората е, че е огромен броят на онези, които продължават да живеят в палатки. Една много стряскаща цифра, от над 2 500 000, е това, което ние знаем като хуманитарна организация по линия на международното движение на Червения кръст и Червения полумесец. Не бих казала, че виждаме в скоро време да има възможност животът да е в спокойното си русло“.

Сметката за банкови дарения е публикувана на страницата на БЧК. Към този момент в помощ на населението в Сирия са преведени над 1 360 000 лева, а за засегнатите от земетресението в Турция са преведени повече от 2 милиона и 40 000 лева чрез Международната федерация на червения кръст и червения полумесец и чрез Международния комитет на Червения кръст - организация, която е ангажирана с осигуряване на медицинска помощ.

Радина Лазарова
248 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини