Водещите новини! Пуснаха сигнал до Гешев срещу Мария Габриел. Лондон: Хвалените от Путин ракети „Кинжал“ се оказаха руски позор (и още…)

  • 17 май 2023 19:07

  • 3101
  • 2
Водещите новини! Пуснаха сигнал до Гешев срещу Мария Габриел. Лондон: Хвалените от Путин ракети „Кинжал“ се оказаха руски позор (и още…)
© Getty/Twitter/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 17 май   

 

Сигнал за конфликт на интереси до главния прокурор, свързан с номинираната от ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел, внесе Сдружение "Дискусионен клуб за социална местна политика". В сигнала се посочва, че Габриел е била наемател на общинско жилище в столицата по времето, когато е била евродепутат.

Пуснаха сигнал до Гешев срещу Мария Габриел заради общинско жилище

***

… Гешев я попита за правното основание на сигнала. Тя каза, че няма правно основание, записано е нарушение на Конституцията, предаде БНТ.

В качеството на какво ще е, попита Гешев.

Той поиска и шестимата да си направят отвод при гледането на сигнала: "Призовавам ви да си направите отвод заради доброто име на прокуратурата. Въпрос на морал".

Предложението беше прието с 4 на 3 гласа, като в гласуването не участваха Иван Гешев и Йордан Стоев.

Две комисии проверяват сигнала на Сарафов: Гешев иска шестимата, които са против него, да си направят отвод

***

Георги Кузманов, ВСС: Няма пречки да бъдат събирани доказателства по сигнала на Сарафов срещу Иван Гешев

***

Шансът да бъде променена позицията, която беше заявена още след изборите, че няма как да бъде подкрепен първият мандат на ГЕРБ - СДС, беше минимален. Очаквано тази позиция беше препотвърдена“.

Никола Минчев: Скандалът Гешев - Сарафов показа ясно разложението в прокуратурата

***

„Според мен категорично няма да има правителство с първия мандат, освен ако няма някаква игра с кворума. Но дори да има правителсто на малцинството, едва ли то ще бъде с дълъг хоризонт“. 

Това сподели в ефира на Nova News бившият министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Борислав Сандов: Кабинет на ГЕРБ с програма на ПП-ДБ звучи нереално

***

От Лондон посочиха, че унищожаването им от украинската ПВО е било истински позор за Русия, тъй като от Москва постоянно хвалеха точно този тип ракета.

На 3 май Украйна постигна първата си победа срещу ракетите Кинжал. В опитите си да приоритизира неутрализирането на способностите на украинската ПВО, Русия загуби още няколко ракети Кинжал, се казва в ежедневния бюлетин на британското министерство на отбраната в Туитър.

Лондон: Хвалените от Путин ракети "Кинжал" се оказаха руски позор

***

"Руските окупационни сили са готови да предадат без бой превзетия миналата година източен украински град Мариинка", предаде киевското издание "Цензор".

"Най-малко 80% от личния състав на разположеното там подразделение на агресорите изразиха готовност да се изтеглят от града, за да не дават жертви", добави медията.

"Цензор" посочи още, че това са данни, публикувани от руски пропагандатор. "Вероятно не само 80% от личния състав са готови да предадат Мариинка без бой", предположи изданието.

Руските окупатори са готови да напуснат украински град без бой

***

Трима руски учени, работили в областта на технологиите за хиперзвукови ракети, са изправени пред "много сериозни обвинения" в държавна измяна, обявиха от Кремъл във връзка със случай, предизвикал голяма тревога в руските научни среди, съобщи БТА.

Обвинения в държавна измяна за група руски учени в областта на хиперзвуковите оръжия

***

Планът на ООН за хуманитарна реакция се нуждае от 2,56 милиарда долара, за да подпомогне пострадалите от кризата в Судан, съобщи вчера висш служител на световната организация, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

В същото време Агенцията на ООН за бежанците също се опитва да набере допълнителни средства за подпомагане на онези, които се е наложило да напуснат родината си.

ООН: Над половината суданци се нуждаят от хуманитарна помощ и защита

***

Принц Хари и съпругата му Меган са били въвлечени в опасна гонка на пътя в САЩ, съобщи техен говорител, цитиран от Би Би Си. 

Херцозите на Съсекс са били преследвани от агресивни папараци в Ню Йорк. Това станало, след като си тръгнали от церемонията на организацията за подкрепа на правата на жените „Фондация Мис“, на която Меган получи приза „Жена с визия“.

Папараци си спретнаха опасна гонка на пътя с Хари и Меган

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
3101 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.05.17 | 22:58

2
ГАДНО ПЛЕМЕ СМЕ И БОГОРОДИЦА ДА НИ ПРЕДЛОЖАТ ЩЕ Я ОПЛЮЕМЕ.
poooo

2023.05.17 | 19:34

1
o4akwaite skoro i vasko bojkov na terena hihhihihihihhihihiihihihhihihihihh

Добави коментар

Водещи новини