„Спортувай с президента“ и турнир по утринна гимнастика събират над 500 ученици от страната в Ямбол

  • 17 май 2023 15:18

  • 438
  • 1
„Спортувай с президента“ и турнир по утринна гимнастика събират над 500 ученици от страната в Ямбол
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

Инициативата „Спортувай с президента“ и турнир по утринна гимнастика събират над 500 ученици от страната в Ямбол тази събота (20 май). Двете спортни събития ще се състоят в линейния парк в затревеното празно корито на река Тунджа, съобщиха от Община Ямбол. 

Поканени са държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, министърът на младежта и спорта Весела Лечева и министърът на образованието и науката Сашо Пенов.  

Двете спортни събития са посветени на 17 май – Ден на българския спорт. Провеждат се организирано и едновременно за втори път в Ямбол, като първия път се състояха през октомври миналата година.

Радев ще приветства в София участниците в годишната конференция на началниците на отбраната от балканските държави

„Спортувай с президента“ има за цел да насърчава масовия спорт и физическата активност сред българските деца. Инициативата е със състезателен характер. Акцент в нея са извънучилищните спортни занимания и алтернативните форми за физическо възпитание, като противовес на обездвижването сред младите хора.

Вторият турнир по утринна гимнастика „Ямбол 2023“ е организиран от Общината със съдействието на Националната спортна академия „Васил Левски“. В него могат да участват момичета и момчета от първи до 12-и клас. Учениците ще бъдат разделени по възраст и на отбори с капитани. Очаква се да се включат над 500 деца от 32 училища в страната.

Преди три години заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов и местната управа подеха кампания за връщане на 10-минутната утринна гимнастика в училищата. Забравената от над 30 години училищна практика отново набра популярност не само в Ямбол, а и в други градове на страната.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
438 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
500

2023.05.17 | 16:15

1
ОТ КОЛКО СКОТА ОБЩО? :)

Добави коментар

Водещи новини