В Добрич пускат мобилно приложение и сайт за разписанието на градските автобуси

  • 17 май 2023 09:48

  • 198
  • 0
В Добрич пускат мобилно приложение и сайт за разписанието на градските автобуси
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Като част от новата транспортна схема на Добрич предстои да бъде инсталирана система за гласово оповестяване, каза заместник-кметът по „Икономическо развитие и европейско финансиране“ Росица Йорданова на пресконференция. До 10 юни ще бъдат инсталирани и информационни табла на 30 спирки с маршрутите на градския транспорт. На тях в реално време ще бъде показвано кой автобус предстои да пристигне, колко време остава до идването му и накъде отива. 

„По Плана за възстановяване и устойчивост сме заложили още 30 спирки да имат тази възможност, за да може наистина да я има тази информираност кой автобус идва, за къде отива и колко време остава до пристигането му. Така ще обхванем общо около 60 места за изчакване“, поясни заместник-кметът. И допълни, че предстои да стартира и сайт, в който също ще може да се следи за разписанията на автобусите. От Община Добрич в момента работят и по пускането в експлоатация на мобилно приложение, което също да показва в реално време маршрутите и разписанието на градския транспорт. 

Новата транспортна схема на Добрич влезе в сила от 1 май, припомня БТА. След множество жалби и сигнали за недостъпност навсякъде, предстои да бъде изготвен анализ и да бъде внесено предложение за промени в маршрутите и автобусните линии. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
198 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини