Изпратиха с аплодисменти Емилия Радева в последния ѝ земен път

  • 16 май 2023 15:28

  • 5944
  • 1
Изпратиха с аплодисменти Емилия Радева в последния ѝ земен път
© bulphoto
Слушай новината Слушай новината

Колеги, близки и приятели изпратиха с аплодисменти актрисата Емилия Радева в последния ѝ земен път. Поклонението се състоя в столичния храм "Свети Седмочисленици".

"Емилия просто е един човек, който събираше в себе си толкова много и толкова различни качества. Тя беше прекрасен колега, прекрасен партньор, прекрасен човек. Само си помислете колко дълго време те бяха семейство с нейния невероятен съпруг", каза актьорът и телевизионен водещ Петър Вучков. "Много ми е мъчно! Бог да прости Емилия", каза още той.

Актьорът Милен Миланов обясни, че неговите спомени с Емилия Радева са лични, защото с нея е играл една от първите си роли като млад артист в едно от нейните знаменити превъплъщения на Мадам Бовари.

Почина актрисата Емилия Радева

"Но не тези са важните спомени за Емилия. Емилия Радева е от малкото хора, които имат в себе си мощта да оставя два спомена – споменът като актриса, като художник, и този спомен е много силен, защото Емилия беше неповторима и това е една от много, много големите актриси на България", заяви той.

 


Милен Миланов посочи, че Емилия Радева е била морален човек и на сцената, и в живота. 

Емилия Радева е известна с ролите си в театрални поставки и игрални филми. Сред най-популярните ѝ изяви на екрана са в "Матриархат", "Иконостасът", "Сиромашка радост" и сериала "Дом за нашите деца".

През 1974 г. Емилия Радева е удостоена със званието заслужил артист, а 6 години по-късно и със званието народен артист. През 2003 г. е наградена с орден Стара планина – I степен „за приноса си за развитието на българското изкуство и култура“. През 2013 г. е наградена с "Аскеер" за цялостно творчество.

 Поклон пред светлата ѝ памет!

 

Мая Йорданова
5944 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.16 | 16:42

1
Стига ни занимавайте с умрели стари хора бе!!! Такъв е живота,раждаш се живееш и умираш!

Добави коментар

Водещи новини