Полицаите в Ямбол също получиха нови пистолети

  • 16 май 2023 11:05

  • 801
  • 1
Полицаите в Ямбол също получиха нови пистолети
© МВР

Служителите на МВР трябва да са добре осигурени и защитени, когато изпълняват своите служебни задължения. Това заяви в Ямбол главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. На кратка церемония той връчи на ямболски полицаи 10 пистолета "Валтер" от ново поколение, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

„Усилията на политическото и професионалното ръководство на МВР са насочени към подобряване снаряжението, въоръжение и автопарка, което ще допринесе за повишаване ефективността на полицейските служители“, коментира главен комисар Тодоров.

Нови пистолети за полицаи от Варна

Направена е първата стъпка – започна превъоръжаването на състава с качествено и съвременно въоръжение, направени ни са и множество обществени поръчки, така че постепенно ще се осигури необходимото материално-техническо обезпечаване, посочи още главният секретар на МВР.

„За цялостно превъоръжаване на полицаите в страната са необходими 17 000 пистолета. На този етап са осигурени първите 1100“, отбеляза вчера служебният вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в Елхово, където връчи 100 пистолета „Валтер“ на гранични полицаи.

Последвайте канала на

Владимир Василев
801 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
УБИЙТЕ САРАФИНА!

2023.05.16 | 16:09

1
КВО СЕ КУМИТЕ!

Добави коментар

Водещи новини