Бонев категоричен: Общините трябва да могат да налагат глоби на шофьорите при нарушения

  • 16 май 2023 08:28

  • 720
  • 6
Бонев категоричен: Общините трябва да могат да налагат глоби на шофьорите при нарушения
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Миналата седмица столичните общински съветници се събраха извънредно, за да обсъдят конкретни мерки, с които да ограничат трагичните катастрофи. Едно от предложенията бе да се използват столичните видеокамери за наблюдение. Пред "Денят започва" и БНТ общинският съметник от "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и" Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси обаче изрази съмнение дали това ще е ефективно

"Не съм специалист по софийските камери, но много се съмнявам камери за видеонаблюдение да могат да засичат скорост. Ако беше толкова лесно, КАТ нямаше непрекъснато да се чудят откъде да търсят пари за закупуване на камери за скорост"

По думите на Бонев общинските камери да се използват за засичане на други нарушения на пътя и общините да имат право да налагат глоби на шофьорите.

"Прави впечатление, че в България като че ли има конкуренция при институциите коя да налага повече глоби, но когато МВР очевидно няма капацитет, трябва да се даде възможност на общините да се налага трети контрол", заяви той.

По думите на Бонев по време на извънредното заседание на СОС миналата седмица не са обсъждани никакви мерки, а общинарите се опитали да прехвърлят цялата вина за пътните инциденти на МВР.

Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси заяви, че от "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и" неколкократно са предлагали мерки за подобряване на пътната обстановка. Сред тях са полагане на по-качествена маркировка, както и светофарите по основните булеварди на София да работят денонощно.

Експертът по пътна безопасност Алекси Кесяков: Трагедията на бул. "Сливница" е "отгледана"

От партията на Бонев предлагат и общинска полиция под прякото управление на кмета на Столична община, която да може да изпълнява мерки за пътна безопасност.

Последвайте канала на

Десислава Станева
720 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Антан Тодоров

2023.07.04 | 00:45

6
Айдя и тоя пеераст взе да глоббява. Нали ще е дясната ръка на ДС доносническа фамилия, може и лагер Белене да открият за провинените шофьори.
Л

2023.05.16 | 10:24

5
Емили тротинетката се обади
Асенчо ТРОТИНЕТКАТА

2023.05.16 | 10:04

4
биби, ще те шибам чисто гол.....

2023.05.16 | 09:59

3
Ти да не си луд? Още корупция

2023.05.16 | 09:53

2
Те и сега налагат, ама тоя педал нещастен не го знае ,но кмет ще става .
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2023.05.16 | 09:37

1
А ШОФЬОРИТЕ ЩЕ МОГАТ ЛИ ДА ГАЗЯТ ПЕДEPACTITE?

Добави коментар

Водещи новини