Водещите новини! Президентът връчва първия мандат днес. Креслото на главния прокурор се превръща в гореща тема с продължения (и още…)

  • 15 май 2023 13:16

  • 808
  • 1
Водещите новини! Президентът връчва първия мандат днес. Креслото на главния прокурор се превръща в гореща тема с продължения (и още…)
© Булфото/bTVNovini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 15 май   

 

Президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС. Ще го получи Мария Габриел, номинирана за премиер от най-голямата парламентарна група. Партията на Бойко Борисов има намерение да предложи експертно правителство, което да работи една година.

Президентът връчва мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС

***

По думите му вчера е бил поканен до 10 часа днес да подаде оставка, било е споменато семейството му, иначе щяло да бъде натиснато "enter" и да бъдат публикувани клипове. 

„За пръв път се появиха разследващи дела за тероризъм и зловредното руско влияние“, каза обвинител номер едно. 

„Даже някои бивши премиери подаряваха кученца на Путин. Бяха каракачански овчарки, мисля. Продължихме и с олигарси, които смятахме за недосегаеми, а сега се крият в Дубай и Сърбия, пазени вероятно от руснаците“, каза Гешев.

Иван Гешев скъса оставката си и заяви: Време е да бъде изметен този политически боклук!

***

„От изявлението на Иван Гешев не чух да споменава Румен Радев, не чух Христо Иванов, не чух Кирил Петков, не чух Асен Василев... Само аз съм му виновен“.

Борисов с първа реакция след казаното от Гешев: Ако аз съм му проблемът, да го реши

***

Да си скъсаш ризата откъм гърба, за да си спасиш задника“. Това написа във Фейсбук Елисавета Белобрадова от "Демократична България".

Белобрадова с остри думи за Гешев

***

Демерджиев: Гешев трябваше да е прогледнал много отдавна

***

„Не е ясно доколко всичко това е театър, който ние да послужим само за алиби. Очаквам един истински разговор“. Това заяви Николай Денков от ПП-ДБ по повод разговорите на коалицията с ГЕРБ-СДС.

Денков: Мария Габриел е добро решение да се търси положителна развръзка

***

Украинският президент Володимир Зеленски отново призова НАТО да вземе "положително политическо решение" за присъединяване на страната му към Алианса на предстоящата среща на върха през юли, предаде Ройтерс, цитирани от БТА. 

Зеленски отново призова за приемането на Украйна в НАТО

***

Министерството на отбраната на Русия потвърди в неделя за смъртта на двама свои полковници по време на сраженията в Донецка област. Това са полк. Вячеслав Макаров и полк. Евгений Бровко.

Двамата са загинали в резултат от три последователни украински атаки в района на Донецк.

Русия потвърди смъртта на двама свои полковници на фронта в Украйна

***

Американски изтребители прехванаха руски самолети близо до Аляска

***

За основния съперник на Ердоган – Кемал Кълъчдароглу, кандидат на опозиционния Национален алианс, са гласували 44,99 на сто от избирателите. Разликата между съперниците е малко под 4,5 на сто, пояснява БТА.

За Ердоган са гласували 49,34% от избирателите, според обработени 99,9 % от бюлетините

***

Инфарктна разлика между двамата основни претенденти на президентските избори в Турция. По всяка вероятност Ердоган и Калъчдароглу ще мерят сили на балотаж. Това са най-оспорваните изборите в Турция от десетилетия насам.„Там не се води партийна, идеологическа битка. Там се води битка за Турция". Това заяви в ефира на Нова телевизия журналистът Любчо Нешков и уточни, че той самият не е изненадан, че преднината във вота е за досегашния държавен глава. 

За първи път в Турция ще има втори тур за президентските избори

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
808 1

Коментари 1

Добави коментар
Народът е с Гешев

2023.05.15 | 13:50

1
Г-н Гешев е последния мохикан, един от малкото останали истински мъже в тази територия наречена държава. но грешката си е единствено негова - до сега трябваше да поиска импийчмънт на Зеления Цървул Радев за шпионаж и възпрепятстване на следствието срещу тогвашната му любовница Деса Простакеса , да окошари Киро тъпото и Асен Швестера, да пита Ристьо Мазника как си купи апартамент в Брюксел за 2000 /две хиляди/ евро, да пита за Мата Космата. А той си спинкаше блаженно а сега къса оставки. Няма лошо - ако оцелее а аз му го пожелавам - нека се просъни и да размаха манарчето.

Добави коментар

Водещи новини