Водещите новини! Оставката на Гешев се обсъжда от все повече места. Украйна показа унищожаване на окупатори край Бахмут (и още…)

  • 12 май 2023 19:18

  • 1454
  • 1
Водещите новини! Оставката на Гешев се обсъжда от все повече места. Украйна показа унищожаване на окупатори край Бахмут (и още…)
© Булфото/Getty Images/Guliver/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 12 май   

 

На 12 май 2023 г. в деловодството на Висшия съдебен съвет е депозирано предложение от членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за предсрочно освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Стоименов Гешев.

С него се предлага Пленумът на Висшия съдебен съвет да установи основание за предсрочно освобождаване на Иван Гешев от длъжността „главен прокурор“, а именно: тежко нарушение на служебните задължения – чл. 129, ал. 3, т. 5 от Конституцията на Република България.

Членове на прокурорската колегия на ВСС предлагат предсрочно освобождаване на Гешев

***

Апелативната прокуратура в София също подкрепи искането за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев. Припомняме, че по-рано днес членове на ВСС поискаха свалянето на обвинител №1.

И Апелативната прокуратура в София също поиска свалянето на Гешев

***

Крум Зарков: Много е важно как ще се развие процедурата по отстраняването на Гешев

***

„Защо си мислите, че той ме е пуснал от ареста? Има две съдебни решения на българския съд за незаконните арести на Кирил Петков, Бойко Рашков и компания. Изведнъж излиза, че Гешев ме е спасил от ареста ли, айде престанете сега“.

Борисов коментира искането за оставка на Гешев, ядоса се на въпрос за ареста му

***

Росен Желязков за оставката на Гешев: Всичко трябва да е подчинено на законите

***

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) разпространиха видео от ликвидиранетна щурмова група на руските окупатори край източния град Бахмут.

"Информацията за местонахождението на вражеското подразделение бе предадена оперативно на артилеристите от 60-а отделна механизирана бригада. Групата бе унищожена с две точни попадения", каза още командирът, цитиран от в. "Украинская правда".

Украйна показа унищожаване на окупатори край Бахмут

***

„С оглед на усложнената оперативна обстановка и имайки предвид Вашия опит на бойното поле, Ви моля да пристигнете в град Бахмут и да оцените на място създалата се ситуация", добави бизнесменът.

„Благодаря Ви предварително и разчитам на Вашето съдействие. С уважение: Евгений Пригожин", с тези думи завърши писмото си предприемачът.

Анализ, направен от екипа на Novini.bg, показа, че писмото на Пригожин носи ироничен характер, като споменава "опита на бойното поле" на министъра. Шойгу, въпреки че е със званието армейски генерал, през цялата си кариера не е участвал в преки бойни действия.

Собственикът на "Вагнер" към Сергей Шойгу: Моля, елате в Бахмут

***

Министерството на отбраната на Русия заяви днес, че украинските сили са предприели вчера "офанзивни операции" по цялата линия на контакт близо до град Соледар, съобщи Ройтерс.

Русия: Украйна предприе нападение в посока Соледар

***

Руският президент Владимир Путин награди руската посланичка в София Елеонора Митрофанова с орден "Александър Невски", съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

Путин награди Митрофанова с орден "Александър Невски"

***

"Държавният глава си е свил златно гнездо в страната, разложена в сърцето на Черния континент", каза още Соловей.

По думите на политолога: В случай на неблагоприятно развитие на събитията в Украйна президентът на Руската федерация възнамерява да избяга в ЦАР.

"Става дума за огромен комплекс – истинска крепост, която на практика е непревзимаема. Тя е построена с активното съдействие на собственика на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин", добави Соловей.

Владимир Путин бяга в Африка?

***

Висшият съд в Исламабад пусна за две седмици от ареста Имран Хан. Бившият пакистански премиер, срещу когото се води дело за корупция, бе освободен под гаранция, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Бабар Аван, адвокатът на Имран Хан, каза, че Висшият съд в Исламабад се е произнесъл днес - ден след като Върховният съд на страната поиска от него да излезе с решение по случая. Хан вече е "свободен човек", добави Аван и определи решението като справедливо.

Висшият съд в Исламабад пусна за две седмици от ареста бившия пакистански премиер Имран Хан

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1454 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.12 | 19:40

1
Шлюха митрофанова ЩЕ СИ ЗАКАЧИ ОРДЕНА НА ПРОВИСНАЛАТА ВАГИНА. няма място на гърдите.

Добави коментар

Водещи новини