Водещите новини! Зеленски иска България да отмени ограниченията за украинския износ. Съд призна Тръмп за виновен за сексуално посегателство (и още…)

  • 10 май 2023 13:04

  • 1275
  • 2
Водещите новини! Зеленски иска България да отмени ограниченията за украинския износ. Съд призна Тръмп за виновен за сексуално посегателство (и още…)
© Getty/БНТ/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 10 май   

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за отмяна на временните европейски ограничения върху украинския износ на зърнени култури за пет държави, сред които и България, наложени до 5 юни. 

От Киев отново поискаха от съюзниците още оръжия, за да отблъснат руските сили и предупредиха, че очакваната контраофанзива може да не даде бързи резултати.

Зеленски иска отмяна на ограниченията за украинския износ за 5 страни от ЕС

***

Присъдата по делото е първият път, когато Тръмп е изправен пред правни последици за обвинения в сексуално неправомерно поведение, датиращи от десетилетия и включващи дузина жени.

Карол подаде иск срещу Тръмп миналата година, твърдейки, че я е изнасилил в съблекалнята на луксозния магазин Bergdorf Goodman на Пето авеню в Манхатън през 1996 г.

Съд в САЩ призна Тръмп за виновен за сексуално посегателство

***

Кандидат за премиер ще бъде сегашният български еврокомисар Мария Габриел. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание.

„Искам да добавя към нейната биография, че даденото на България и българския еврокомисар са иновациите, научните изследвания, културата и младежта. Теми, по които мисля, че всички имаме в програмите си написано доста", допълни той.

Официално: ГЕРБ предлага Мария Габриел за премиер

***

„Личността в този случай няма значение, защото Мария Габриел не е единственият човек в ГЕРБ, който е изпълнявал достойно своите задължения. 

Партия ГЕРБ има най-различни хора в нея и ние сме твърдо убедени, че в нея има както хора от едната страна на барикадата, така и от другата страна на барикадата, но въпросът е принципен“, обясни бившият министър на иновациите в кабинета „Петков".

Даниел Лорер: Няма да подкрепим правителство с мандата на ГЕРБ

***

„Мария Габриел от 20 години не е в България и не познава страната. Хубавото е, че не е участвала в корупционни схеми, други ще ги правят вместо нея. 

Тя е Кирил Петков, но в пола, а той дори повече имаше опит с бизнес у нас. 

Това не означава, че няма да бъде добър премиер, стига другите политически сили да я приемат сериозно“. 

Това каза за „Твоят ден" бившият екоминистър и финансов експерт Емил Димитров.

Емил Димитров за Мария Габриел: Тя е Кирил Петков, но в пола, а той дори повече имаше опит с бизнес у нас

***

Слави Василев: С премиер Мария Габриел конците ще дърпа Борисов

***

"Правим всичко възможно, за да стигнем до извършителите и поръчителите на този взрив. Има конкретни данни, които сочат към определени лица".

Това заяви в кулоарите на Народното събрание вътрешният министър Иван Демерджиев по повод опита за покушение срещу главния прокурор.

Демерджиев за покушението срещу Гешев: Има данни, сочещи към определени лица

***

Дни преди ключовия вот в Турция - президентът Реджеп Ердоган обеща сериозно увеличение на заплатите. Така възнаграждението на близо 700 000 служители, работещи в обществения сектор, ще бъде увеличено с близо 50%.

Ердоган вдига заплатите дни преди вота

***
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1275 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.05.10 | 13:21

1
Заленски е българския президент. Това Слава на Украйна.
ZeЛЕвСКИ

2023.05.10 | 14:43

2
БОЙ ПО оКРАИНСКИТЕ ХОХЛИ-НАЦИТА, ЧИФУТИТЕ, ЕВРОгЕЙСКИТЕ ПРОПАГАНДАТОРИ, КРАВАРИТЕ И ТЕХНИТЕ ТЕЛЕТА В Република България.... ТОВА Е ПРАВИЛНИЯ ПЪТ….. МУ-ХА-ХА

Добави коментар

Водещи новини