Пътният експерт Диана Русинова: Стресиращо е бездействието на държавата

  • 09 май 2023 08:26

  • 2058
  • 4
Пътният експерт Диана Русинова: Стресиращо е бездействието на държавата
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Държавата продължава да не ни осигурява безопасността на пътя. Това е стресиращо бездействие. Това заяви експертът от Европейския център за транспортни политики Диана Русинова в ефира на БНТ.

„Защо не направим място, на което младите шофьори да се учат да карат с по-висока скорост? Намерихме не знам колко милиона за стадион, но 30 години не можем да построим един полигон. Имаме право като общество някъде да се научим да шофираме безопасно”, смята тя.

Мъж огласи съмнителна история за тежката катастрофа на "Сливница", Виктор Николаев го изключи от ефир

"Изчислихме, че скоростта на Адриан Антонов е била около 130 км/ч", заяви тя.

Тя се обърна към родителите на младите шофьори и призова: „Не купувайте мощни коли на децата си, бъдете по-отговорни.”

„В колата на всеки млад водач предлагаме да има видеорегистратор отпред и отзад. Ако искате да сте водач, на всеки шест месеца се явявайте и на тестове за наркотици”, каза още тя.

„Бях учудена от оскъдната информация, която получихме в този случай с катастрофата на „Сливница”. Много хора ни писаха, че нещо се прикрива. Не е трудно да се провери действително имало ли е гонка. Ние просто си говорим и се местим от кръстовище на кръстовище, а този, който трябва да вземе мерки, го няма”, категорична е Русинова.

Тя припомни, че не МВР прави законите, а само ги изпълнява.

"Мерките трябва да бъдат насочени към всички", смята още тя.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2058 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.05.09 | 11:53

4
ТЪПНИЯТ ЕКСПЕРТ НА МУТРИТЕ
Хахаха

2023.05.09 | 11:46

3
Тази сепла женица не е никакъв експерт, или по точно е експерт по нищо.

2023.05.09 | 09:27

2
Жената- мъж.....мега противна леля

2023.05.09 | 08:50

1
Няма контрол, нито на школите за обучение нито на пътя, ченгетата единствено едни засади дето правят за глоби и за некой левец, един така учи жената да кара и я записа на изпит даже, карам я на стар полигон да я видя готова ли е за изпита и оп, тя гаси колата 5 пъти преди да тръгне и не знае за кво иде реч, отивам у великио инструктор да го питам на кво я е учил три месеца, а наглеца ми обяснява, че той така практикувал, да се повозели при него от време на време а мъжете им да си ги обучавали, обясних му, че да я обуча трябва да ми се плати, първо се дърпаше но след два шамара се освести че всичко се плаща на тоя свят и върна парите, записах я в друга школа където наистина я обучиха хората. Но колко убийци на пътя е пуснал този човек.

Добави коментар

Водещи новини