Водосветът на бойните знамена тази година ще бъде по време на военния парад на 6 май

  • 03 май 2023 12:27

  • 334
  • 0
Водосветът на бойните знамена тази година ще бъде по време на военния парад на 6 май
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Водосветът на бойните знамена тази година ще бъде по време на военния парад на 6 май.

Това съобщи командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков по време на репетициите на представителните блокове на въоръжените сили и военната техника за военния парад на 6 май, предаде БТА. На 6 май парадът ще стартира с вертолет с българското знаме, след което ще преминат пешите блокове, като ще има авиационна част и механизирана колона, каза генерал-майор Дешков. Личният състав и техниката, която ще участва във военния парад, не е цялата, с която разполага Българската армия, а само представителна извадка, каза още командирът. 

Вертолети и самолети ще кръжат над София за репетиция за 6 май

Генерал-майор Деян Дешков добави, че в подготовката за парада, общо с участниците, участват над 1000 души. Да командваш парада на 6 май е чест и мечта за всеки офицер. Най-големият мащабен военен ритуал е военният парад. Офицерът, който има честта да застане начело на военния парад, означава, че е изпълнил всички възможни мероприятия, свързани с военен церемониал във въоръжените сили, обясни командирът на Сухопътните войски.

Военният парад на 6 май тази година ще е първият от три години насам. През 2020 г. и през 2021 г. заради пандемията от COVID-19 нямаше парад на Гергьовден, като празникът беше отбелязан с прояви, съобразени с противоепидемичните мерки. През 2022 г. също нямаше военен парад на 6 май.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
334 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини